Ο Σάββας Δευτεραίος με τους εμπόρους Λαϊκών Αγορών Έβρου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Δευτεραίος επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ν. Έβρου και συζήτησαν θέματα που απασχολούν το χώρο.Βασικά ζητήματα είναι η μείωση της δουλειάς λόγω της οικονομικής κρίσης που οδήγησε και στη μείωση του αριθμού των πάγκων, η φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές, η “αγορά” της Τουρκίας, η δημιουργία δεύτερης λαϊκής στην οδό Καραολή & Δημητρίου μόνο για εμπόρους δημότες της Αλεξανδρούπολης.

Ο Σάββας Δευτεραίος επεσήμανε πως η Λαϊκή Συσπείρωση από το 2002 έδωσε μεγάλο αγώνα να παραμείνει η Λαϊκή στο χώρο κάτω από το Φάρο για να υπάρχει η εμπορική αυτή δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης, να εξασφαλίζεται δωρεάν πάρκιγκ με βασική διεκδίκηση να αποδοθεί όλος ο χώρος στην ιδιοκτησία του Δήμου και για να μην διωχθεί σοβαρή δραστηριότητα του λαού από το λιμάνι.

Με την πάροδο των χρόνων αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, αφού στοχευμένα και βήμα βήμα άδειασαν  το χώρο του λιμανιού πρώτα από τη Λαϊκή, μετά από το δωρεάν πάρκιγκ και τέλος από τους παράκτιους αλιείς. Φάνηκε πως ακριβώς αυτός ήταν ο σχεδιασμός για το λιμάνι που μαζί με την τεράστια έκταση ιδιοκτησίας ΟΛΑ ΑΕ μέχρι το ποτάμι της Μαΐστρου  είναι πια διαθέσιμος – χωρίς εμπόδια – προς αξιοποίηση από κάθε λογής επενδυτές που έρχονται να μας “αξιοποιήσουν” και να μας “σώσουν”…

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τη θέσπιση και λειτουργία νέας Λαϊκής στο κέντρο της πόλης ακόμη και στο σημείο που προτείνει το σωματείο με ταυτόχρονη δημιουργία υποστηρικτικών δομών (περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, δημιουργία πραγματικής Δημοτικής Συγκοινωνίας κλπ).Στη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα ως συνέπεια της παρατεταμένης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα την πτώση της αγοραστικής δύναμης και το κλείσιμο πολλών μικροεπιχειρήσεων τόσο του Δήμου όσο και της Λαϊκής. Ο Σάββας Δευτεραίος τόνισε πως στόχος αυτής της πολιτικής είναι το παραπέρα χτύπημα των λαϊκών αγορών προς όφελος των πολυκαταστημάτων πράγμα που αποδεικνύεται από τις μνημονιακές νομοθετικές αλλαγές όλων των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ) σε ό,τι αφορά σε όλα τα μικρομάγαζα.

Για την αγορά της Τουρκίας και την οικονομική αφαίμαξη που υφίσταται η ντόπια εμπορική δραστηριότητα είπε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση (και η Ελλάδα) με την Τουρκία.Η Λαϊκή Συσπείρωση απηύθυνε κάλεσμα προς τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών να υπερψηφίσουν σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ως βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα.Επιπλέον  ο Σ. Δευτεραίος απάντησε στο επιχείρημα περί ακομμάτιστων υποψηφίων που προεκλογικά όλοι διακηρύσσουν ότι είναι και ότι δεν θα συνεργαστούν με το τωρινό δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο. 

Κανένας τους δεν είναι ακομμάτιστος. Άλλοι έχουν την επίσημη στήριξη κομμάτων, άλλοι τμημάτων απ’ αυτά, όλοι τους όμωςδεσμεύονται και υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική που χρόνια εφαρμόζεται.

Όσοι βρίσκονταν δε στο Δημ. Συμβούλιο ψήφιζαν τα ίδια με τη δημοτική αρχή. Το έχουν παραδεχτεί άλλωστε ότι στηρίζουν την ίδια πολιτική γι΄αυτό και υποψήφιοί τους μεταπηδούν από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο ,όπως ακριβώς γίνεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Απλά ο καθένας τους θεωρεί πως θα διαχειριστεί καλύτερα την κυρίαρχη πολιτική γι’ αυτό και δεν τοποθετούνται στα πολιτικά ζητήματα και απλά«ζωγραφίζουν» αυτονόητες εικόνες της καθημερινότητας (καθαριότητα, προσβασιμότητα, κυκλοφοριακό κλπ) που πίσω τους όμως έχουν πολιτική επιλογή την οποία αποφεύγουν να παραδεχθούν ότι υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια.