Οι Γερμανοί που επιστρέφουν μετανάστες ως “προϊόντα”, ανησυχούν για τους μετανάστες στον Έβρο

Για το ολοένα και πιο δημοφιλές για τους μετανάστες πέρασμα του Έβρου που όμως κρύβει πολλούς κινδύνους, με αποτέλεσμα να αποτελεί πολλές φορές ‘παγίδα θανάτου’, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΤΑΖ του Βερολίνου, εστιάζοντας στα πολυάριθμα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που σημειώνονται στην περιοχή μας. Η εφημερίδα βεβαίως δε δείχνει στο άρθρο της να ανησυχεί για το πως έφτασαν οι άνθρωποι αυτοί να γίνουν μετανάστες ή και πρόσφυγες από πολέμους που έγιναν και με όπλα της Γερμανικής βιομηχανίας.  Δεν ανησυχούν ακόμη για την συμπεριφορά της Τουρκίας και φυσικά…δεν ανησυχούν για την πολιτική που ακολουθεί η ίδια τους η χώρα, να επιστρέφει μετανάστες πίσω στις χώρες από όπου μπήκαν στην Ευρώπη.

Το δημοσίευμα “ενημερώνει” ότι πριν από λίγες μέρες, στη λίστα των τραυματιών και νεκρών από τροχαία, υποθερμία και πνιγμούς, προστέθηκαν και οι τρεις κατακρεουργημένες μετανάστριες που βρέθηκαν στο Πραγγί, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στους ατελείωτους θανάτους των ανθρώπων αυτών που περνούν παράνομα τα σύνορα.

«Ο Έβρος σχηματίζει το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Σχεδόν 13.000 πρόσφυγες διέσχισαν το ποτάμι φέτος στη διαδρομή τους προς την Ε.Ε. Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν πολυάριθμα δυστυχήματα με τραυματίες και νεκρούς» γράφει.

Διαβάστε ακόμη  Kέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα η Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝΑ

Προσθέτει ότι οι προσφυγικές ροές έχουν μεν μειωθεί αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο «η διαδρομή μέσω του Έβρου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ορισμένους τους περιμένει μετά το πέρασμα του ποταμού κάποιος οδηγός, που τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

“Συχνά οι οδηγοί είναι κατάκοποι, ακόμη και ανήλικοι χωρίς οδηγική εμπειρία. Έχουν σημειωθεί πολυάριθμα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα με τραυματίες και νεκρούς. Μόλις πριν από μερικές ημέρες ένα μίνι βαν συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Όλοι οι επιβαίνοντες του βαν (σ.σ. πρόσφυγες) σκοτώθηκαν», γράφει η TAZ.

Το ρεπορτάζ της TAZ αναφέρει ότι «υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια από την Ε.Ε. για τη στήριξη των ανθρώπων στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα τις περισσότερες φορές δεν φθάνουν καν εκεί. Διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρνει να βελτιστοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες της».