Οικολόγοι Πράσινοι : Με τι κριτήριο επιλέχθηκε η ανέγερση κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Άλσος Φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη;

Η ανάγκη για πράσινο στις πόλεις μας, λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της απειλής της κλιματικής κρίσης είναι αδιαμφισβήτητη από όλους. Και μόνο με αυτήν την παραδοχή μας εξέπληξε δυσάρεστα η ενημέρωση που λάβαμε από την «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Δημοτικού Άλσους Φυτωρίου» Αλεξανδρούπολης, στη θέση του οποίου ο δήμος επιδιώκει να κατασκευάσει κλειστό γυμναστήριο.

Δεδομένου ότι η Αλεξανδρούπολη υστερεί στον τομέα του αστικού πρασίνου καθώς σήμερα αναλογούν ανά κάτοικο μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, όταν η ενδεδειγμένη αναλογία ανέρχεται στα 18-20 τετραγωνικά μέτρα γίνεται ξεκάθαρο ότι η αποψίλωση του άλσους θα επιβαρύνει το σύνολο του πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης που αγωνιούν για την ποιότητα ζωής τους και καλούμε τον δήμο αν εγκαταστήσει το κλειστό γυμναστήριο σε άλλο αξιοποιήσιμο χώρο. Είναι ξεκάθαρο πως και  το γυμναστήριο είναι απαραίτητο για την άθληση και την ψυχική υγεία των κατοίκων, όσο απαραίτητο είναι όμως και το άλσος που μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής. Καλούμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης να επαναξιολογήσει το σημείο ανέγερσης κλειστού Κολυμβητηρίου προς όφελος όλων των Δημοτών  του.