Διδυμότειχο : Δήμος, Πανεπιστήμιο και Βουλευτές από κοινού στον Υφ. Παιδείας για το 3ο Δημοτικό Σχολείο

Με ενιαία πρόταση για την στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο κατεβαίνει στην Αθήνα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο τον πρύτανη του ΔΠΘ και τους τρεις βουλευτές του Νομού Έβρου

Η συνάντηση ορίσθηκε να διεξαχθεί στο γραφείο του Υφυπουργού  Παιδείας Άγγελου Συρίγου  στις 22 Δεκεμβρίου όπου θα του κατατεθεί πρόταση από κοινού σύμφωνα με την οποία το 3Ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου θα στεγάσει το τμήμα Ψυχολογίας για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

«Είτε με Προεδρικό Διάταγμα είτε με νομοσχέδιο η λειτουργία της σχολής θα γίνει τόνισε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις. Έχουμε εξαντλήσει τα πάντα,» διευκρινίζει  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, «ο Υπουργός δεν θα έχει αντίρρηση  βλέποντας την δική μας συμφωνία»

Έτσι κι αλλιώς κάποιο σχολείο θα κλείσει

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων του 3ου  ΔΣ τόνισε πως «θα έπρεπε να στρέψουν τις  κινήσεις τους προς το Υπουργείο και το ΔΠΘ ώστε  να δεχθούν άλλες λύσεις. Η δημοτική αρχή κάνει αυτό που τις επιτάσσει ο ρόλος της δλδ να δώσει τα πάντα ώστε να κρατήσει τη σχολή στο Διδυμότειχο.»

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Αναφορικά με την διάλυση των σχολείων που τους καταλογίζεται ανέφερε πως ήδη τα σχολεία της πόλης λειτουργούν με τα παιδιά των χωριών κι πως αν τα σχολεία τους λειτουργούσαν ακόμα, σήμερα το Διδυμότειχο θα είχε τέσσερα  σχολεία και όχι πέντε.

«Έτσι και αλλιώς σε μερικά  χρόνια θα κλείσει σχολείο στο Διδυμότειχο» τόνισε. « Όμως ο Σύλλογος, στην προσπάθεια του να κρατήσει το κτίριο χάνει όλη η πόλη.»

Χρονοβόρα λύση τα κτίρια προκατ   

Οποιαδήποτε άλλη λύση μας οδηγεί στην δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων κάτι που απαιτεί 5 μ 6 χρόνια όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου  αφού η  λύση των προκατ κτιρίων προϋποθέτει  τουλάχιστον δυο χρόνια αναμονής λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών .

Ειδικά στα προκατ το Υπουργείο δηλώνει πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα αναλάβει το Πανεπιστήμιο λέει πως αναλαμβάνει μόνο μόνιμες εγκαταστάσεις και ο Δήμος δεν το επιζητεί αφού ο χρόνος που θα μεσολαβήσει δεν ευνοεί.

Στο πλαίσιο αυτό το μόνο κτίριο που άμεσα φέρνει την σχολή στο Διδυμότειχο και κρίνεται ιδανικό είναι το 3ο ΔΣ  του Διδυμοτείχου και σ αυτό προσανατολιζόμαστε.

Πηγή : Ertnews