Αρχική ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΟΛΑ: Στη «μούγκα» για το δημοσίευμα που ακυρώνει το διαγωνισμό πώλησης

ΟΛΑ: Στη «μούγκα» για το δημοσίευμα που ακυρώνει το διαγωνισμό πώλησης

Κάποτε ήταν λαλίστατοι και πολυφωτογραφημένοι, και δήλωναν υπερήφανοι για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης… Σήμερα, μετά τη βόμβα των ΝΕΩΝ, που κάνει λόγο για ματαίωση του διαγωνισμού, ο δ/νων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, δεν έχει να σχολιάσει κάτι…

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κύριος Χατζηκωνσταντίνου, όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την εξέλιξη αυτή, ήταν ιδιαίτερα λακωνικός: ««Δεν μπορώ να σχολιάσω δημοσιεύματα, επίσημα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση…».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αναθεώρηση του κυβερνητικού σχεδιασμού . Η εφημερίδα, στο ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι στην απόφαση ματαίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας έπαιξε ρόλο «η αναβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας της Αλεξανδρούπολης, η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τραβώντας την προσοχή της Ευρώπης και των ΗΠΑ…». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, «η κυβέρνηση θέλει συνολικά ένα νέο επιχειρησιακό πλάνο για το λιμάνι, βάζοντας στο τραπέζι την επεξεργασία νέων πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση διαφόρων χρήσεων του λιμένα». Υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διαδοχικές αναβολές στη διαγωνιστική διαδικασία για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Ο. Λ. Α., οι οποίες φέρεται ότι σχετίζονταν με την ετοιμότητα των ενδιαφερομένων και την πληρότητα των φακέλων τους.  Επιπλέον, πριν λίγο διάστημα, ένα δημοσίευμα του Τάσου Τέλογλου έκανε λόγο για χρεοκοπία της μίας από τις δύο εταιρείες που είχαν περάσει στην επόμενη φάση.

Διαβάστε ακόμη  Κύριε Θεοδωρικάκο, καλό σας βράδυ!!

Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς νέους σωτήρες; Θα μας απομείνουν μόνο τα στρατιωτάκια από τις ΗΠΑ για παρηγοριά…