Ορεστιάδα: Παράδειγμα προς μίμηση η πρωτοβουλία πέντε 10χρονων κοριτσιών

Ο όρος «Εθελοντισμός» αναφέρεται γενικά στην ηθελημένη πράξη για κάποιο κοινωφελή σκοπό χωρίς υλικό ή άλλο αντάλλαγμα. Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ετυμολογικά δε, προέρχεται από το ρήμα «εθέλω», που σημαίνει θέλω πολύ.

Αυτό το “θέλω πολύ” έγινε πράξη για πέντε 10χρονα κορίτσια από την Ορεστιάδα του Έβρου, οι οποίες πήραν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν την κεντρική πλατεία της πόλης τους με το σύνθημα : “Η Πλατεία ήταν ο τόπος συνάντησής μας όλο το καλοκαίρι, ας της κάνουμε ένα δώρο και μεις που μας φιλοξένησε”.

Έτσι τα κορίτσια, ζήτησαν από τους γονείς τους όλα όσα χρειάζονταν, όπως γάντια και σακούλες και “όρμησαν” στην πλατεία προκειμένου να την “γυαλίσουν” σεβόμενες την … φιλοξενία που τους προσέφερε όλο το καλοκαίρι!

Διαβάστε ακόμη  Μητσοτάκης από Έβρο: Η ανάπτυξη θα έρθει… για την ώρα, φάτε ψηφιακό κράτος και φράχτες

Ένα “μπράβο” σε αυτά τα κορίτσια είναι λίγο, ας ελπίσουμε όμως πως η κίνηση αυτή θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα στα παιδιά μας!

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, επικρότησε την πρωτοβουλία των μαθητριών, ευχαριστώντας τες μέσα από την προσωπική του σελίδα σε κοινωνικό δίκτυο!