Ως τα τέλη του 2018 οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Στις βασικές προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ για το 2019 παραμένει η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και των άλλων περιφερειακών λιμανιών, σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ταμείου Αρη Ξενόφου. Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις υπο-παραχωρήσεις θα γίνουν περίπου στα τέλη του 2018, κι όχι εντός φθινοπώρου, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά σε επίσκεψη του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο καλοκαίρι. Άλλωστε, το σχετικό νομοσχέδιο δημοσιοποιήθηκε για διαβούλευση μόλις πριν 2 μέρες.

Έδωσε το περίγραμμα των προτεραιοτήτων

Στο επενδυτικό σεμινάριο το οποίο διοργάνωσε το Enterprise Greece, ο κ. Ξενόφος έδωσε το περίγραμμα των προτεραιοτήτων του Ταμείου για το 2019 αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία προς αξιοποίηση, όπως τα περιφερειακά λιμάνια, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθήνας, εμβληματικά ακίνητα και μαρίνες. «Πρώτα στο ραντάρ το δικό μας και των επενδυτών είναι τα λιμάνια στους άξονες της Εγνατίας Οδού: ανατολικά με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και δυτικά με Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα. Μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Ένα από τα πιο εμβληματικά asset μας είναι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Εκτιμούμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να εκκινήσει στις αρχές του 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχουμε σε εξέλιξη».

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Ακόμη, περιέγραψε την στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου δεν είναι αυτοσκοπός. Η βασική προτεραιότητα είναι οι επενδύσεις οι οποίες συνοδεύουν τη δημιουργική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση ενός περιουσιακού στοιχείου, είναι η καινοτομία στις εφαρμογές, είναι η ανάταση της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός και φυσικά είναι το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνει μια επένδυση καθώς αυτή ξεδιπλώνεται σε βάθος χρόνου.