Τρέλλης για διαφωνούντες Περιφερειακής Αναγέννησης: «Τους προκαλώ να παραιτηθούν!»

«Όποιος δεν θέλει να συνεχίσει, υποβάλλει παραίτηση», είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ Χρήστος Τρέλλης, σχολιάζοντας το κλίμα που επικρατεί στην παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και τις απουσίες όλων των χωρικών αντιπεριφερειαρχών από την τελευταία συνεδρίαση, δύο μέρες μετά την στήριξη της ΝΔ στην υποψηφιότητα Μέτιου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στον Δέλτα FM, ο κ. Τρέλλης εκτίμησε πως εδώ και καιρό η λειτουργία της περιφερειακής διοίκησης έχει υποβαθμιστεί σοβαρότατα, αφού διάφορα σημαντικά θέματα δεν έρχονται καν για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Σημείωσε ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους της περιφέρειας και πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διοικήσουν την περιφέρεια, κάτι για το οποίο άλλωστε τους εξέλεξαν οι πολίτες.

«Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε μαθήματα δημοκρατίας και παραταξιακής συμμόρφωσης. Αλλά, όταν κάποιος δεν  θέλει να συνεχίσει, υποβάλλει παραίτηση. Είναι δυνατόν να απουσιάζουν οι αντιπεριφερειάρχες από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου; Αν έχουν τα κότσια και εφόσον έχουν κάποια πολιτική διαφωνία, να υποβάλλουν την παραίτησή τους και να αντικατασταθούν. Τους προκαλώ, δεν μπορούν να απουσιάζουν επιδεικτικά από τις συνεδριάσεις. Όταν δεν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, στην εκτελεστική επιτροπή, δημιουργούνται ανησυχητικές καταστάσεις, συνολικά, όχι μόνο τους περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και για τους πολίτες».