Οσμή Σκανδάλου: Δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν για να γίνουν τα χωράφια τους οικόπεδα;

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η συζήτηση της επέκτασης της Χιλής κατά 1.960 στρέμματα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν ενστάσεις και προβληματισμούς αναφορικά με την αχρείαστη, υπερβολική αυτή επέκταση, την στιγμή που οι αρχικές προβλέψεις στο νέο ΓΠΣ αφορούσαν επέκταση του σχεδίου πόλης προς τον βορά κατά 802 στρέμματα.

Ευλόγως δημιουργήθηκαν ερωτήματα και υποψίες, αναφορικά με το εάν αυτή η αλλαγή έγινε προς εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκτάσεις στην επίμαχη περιοχή και να προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει αξία η γη τους. Το evrosonline διερευνά την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση, που ενέχει οσμή σκανδάλου και αναμένεται να επανέλθει με αποκαλύψεις πολύ σύντομα…

Εντωμεταξύ, δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η παράταξη «Πόλη και Πολίτες»:

«Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

Όποιος παρακολούθησε προχθές τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου στην Αλεξανδρούπολη με αντικειμενική κρίση, θα διαπίστωσε πως γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω με όσα συνέβησαν.

Η συζήτηση αφορούσε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και την επέκτασή του. Ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο δεν επιδεχόταν σφάλματα που θα δεσμεύσουν την ανάπτυξη του Δήμου στο μέλλον.

Ένα θέμα το οποίο έπρεπε να προσεγγιστεί από τον Δήμαρχο και τους συμβούλους με υπευθυνότητα και απόλυτο ρεαλισμό, ώστε οι επόμενες γενιές να μην είναι εγκλωβισμένες.

Δύο από τα σημεία για τα οποία έπρεπε να αποφασίσουμε, ήταν η επιπλέον επέκταση του Γενικού  Πολεοδομικού Σχεδίου κατά 1.100 στρέμματα χωρίς καμιά μελέτη και καμιά πραγματική αναγκαιότητα και μάλιστα μέσα σε δίκτυο υψηλής τάσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη  Viral μια κολώνα της ΔΕΗ στην Ξάνθη: Περνά μέσα από μπαλκόνι!

Η αρχική μελέτη αφορούσε 800 στρέμματα  και πάνω σε αυτήν οι μελετητές επιστήμονες δούλευαν επί 8 έτη!

Προχθές κληθήκαμε να ψηφίσουμε την προσθήκη επιπλέον 1.100 στρεμμάτων με μια προεργασία μόλις 2 μηνών!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΠΡΟΣ ΤΙ, Η ΤΟΣΗ ΠΙΕΣΗ;;

Είναι αλήθεια πως εντός των επιπλέον 1.100 στρεμμάτων υπάρχουν ιδιοκτησίες που ανήκουν σε δημοτικούς συμβούλους και πως όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς άλλους συμβούλους;

Αν είναι έτσι, ρωτάμε… Είχαν δικαίωμα ψήφου ως προς την επέκταση του σχεδίου κατά επιπλέον 1.100 στρέμματα, πέραν της αρχικής μελέτης των 800 στρεμμάτων, οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι, εφόσον τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία εξετάζονταν από το σώμα;;

Ρωτάμε!!

Αυτά ακούγονται στην…,,πολιτική πιάτσα.

Για να δούμε!!

Το δεύτερο φλέγον ζήτημα αφορούσε την μεταφορά του ΚΤΕΛ.

Δυστυχώς προχθές κατά την χθεσινή συνεδρίαση, αγνοήθηκαν τα επιστημονικά δεδομένα, η κοινή λογική και η νομιμότητα.

Μπήκαν στο περιθώριο όλοι οι κόποι και οι αγώνες των προηγούμενων δημοτικών Αρχών και Δημάρχων.

Προτάχθηκαν τα ιδιωτικά και προσωπικά συμφέροντα έναντι του συνολικού συμφέροντος.

Δεν υιοθετήθηκε η ορθή εφαρμογή νόμων, κανονισμών και παλαιών αποφάσεων του δημοτικού Συμβουλίου.

Προπάντων όλα αυτά έγιναν μεθοδευμένα και προετοιμασμένα χάριν ιδιωτικών συμφερόντων.

Εμείς επιλέξαμε να τιμήσουμε τους αγώνες μας και τους αγώνες προηγούμενων Δημάρχων και Συμβούλων Πορευθήκαμε απαρέγκλιτα με πυξίδα το συλλογικό συμφέρον και την αξιοπρέπεια.

Επιλέξαμε να κάνουμε την προσπάθεια ώστε το καράβι που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης να μην πέσει στα βράχια.

Η ιστορία για πάρα πολλά χρόνια…θα μελετά αυτά τα γεγονότα».