Πάνω από 70.000 ευρώ ζητούν οι μεταφορικές για τη μετακόμιση στα νέα σχολεία του ΚΕΓΕ!

«Ποδαρικό» στο νέο σχολικό συγκρότημα του ΚΕΓΕ θα κάνουν από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου  και του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να φροντίσει εγκαίρως για τη μεταφορά όλου του εξοπλισμού από τα παλιά σχολεία στα νέα. Πρόκειται για ένα μεγάλο και απαιτητικό έργο, το οποίο κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιώσουν οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του Δήμου κι έτσι, αναζητείται η μεταφορική εταιρεία που θα το αναλάβει.

Ωστόσο, κι ενώ απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την έναρξη του σχολικού έτους, το θέμα  δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί.  Σε συνεδρίασή της η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στις 16/8, εξέτασε τις προσφορές δύο μεταφορικών εταιρειών , οι οποίες όμως κρίθηκαν ασύμφορες με αποτέλεσμα να μη ληφθεί  απόφαση για ανάθεση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, η μία εταιρεία ζητά 73.160 ευρώ (με ΦΠΑ) για τη μεταφορά του εξοπλισμού και στα δύο σχολεία και η άλλη 46.500 ευρώ για το 4ο Γυμνάσιο και 24.800 ευρώ για το 2ο ΓΕΛ, σύνολο 71.300 ευρώ με ΦΠΑ.

Μετά από πρόταση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Αλέξανδρου Αντωνίου, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να μην λάβουν απόφαση για τις συγκεκριμένες προσφορές,  οι οποίες είναι μη συμφέρουσες και η Σχολική Επιτροπή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος.