Παραιτήθηκε παρά την επιτυχημένη της πορεία η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες φαίνεται πως  η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Αλλοιμόνου-Χατζηγεωργίου Δωροθέα υπέβαλε την Δευτέρα 31 Μαΐου την παραίτηση της στο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη επικαλούμενη προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Στο έγγραφο παραίτησης της η κ. Αλλοιμόνου-Χατζηγεωργίου γίνεται λόγος για αλλαγές που αφορούν την λειτουργία και στελέχωση της Επιτροπής που ανακοινώθηκαν προσφάτως από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ιωάννη Μπόγδη,  οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο εκτέλεσης των καθηκόντων της. Σύμφωνα με την ίδια είναι αδύνατον να συνεχίσει να παρέχει υπό αυτές τις συνθήκες τις υπηρεσίες της εθελοντικά παρότι  οι διευθυντές των σχολείων εξέφρασαν την άποψη πως η συνεργασία μαζί της ήταν άψογη. 

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ντόμινο εξελίξεων όχι μόνο στην Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας (μαθαίνουμε ότι πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις από μέλη της επιτροπής) αλλά και στην Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες σύντομα θα αφήνει ακέφαλη και αυτή αφού αναμένονται και εκεί παραιτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας όσο και στη Δευτεροβάθμιας έχουν καταγραφεί ήδη από μία παραίτηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν τελικά οι αλλαγές που σχεδιάζονται στην λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών από το Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Μπόγδη και γενικότερα από τους συνεργάτες του δημάρχου ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την πρόεδρο Αλλοιμόνου-Χατζηγεωργίου Δωροθέα σε παραίτηση.

Πάντως όλα δείχνουν ότι οι αιτίες της παραίτησης είναι βαθύτερες και θα πρέπει να αναζητηθούν. 

Με πληροφορίες από focus στον Έβρο