Πελώνη για επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη : Η Ελλάδα είναι μία ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα και δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο του briefing, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπενθύμισε καταρχάς ότι η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη είναι ιδιωτική και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα και δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις, όπως άλλωστε και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μπορεί να πάει ιδιωτικά στην Κωνσταντινούπολη ή τη Σμύρνη.

“Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε ούτε να φοβηθούμε σε σχέση με τη μειονότητα, η οποία απολαμβάνει καθεστώς ισονομίας, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες που είναι και Ευρωπαίοι πολίτες”, πρόσθεσε η κ. Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 31 Μαϊου και θα μεταβεί καταρχάς στη Θράκη, ενώ το βράδυ θα του παραθέσει δείπνο ο Νίκος Δένδιας, με τον οποίο η επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και η συνάντηση επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Διαβάστε ακόμη  Φίλοι Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης: Κουβέντα από τους υποψήφιους για τηναντιπλημμυρική προστασία

news 24/7