Περιφέρεια ΑΜΘ: Από συσκέψεις, άλλο τίποτα…

Τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου ακολουθεί και ως Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Χριστόδουλος Τοψίδης: επιστολές, συσκέψεις, διαπιστώσεις

Πέρασαν τόσα κυβερνητικά στελέχη ενόψει Ευρωεκλογών τις τελευταίες εβδομάδες από το γραφείο του και πέρα από φωτογραφίες και πλατιά χαμόγελα, ουδέν νεότερο για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Έβρου: την άθλια κατάσταση στο τελωνείο των Κήπων, την πρώτη «πύλη» προς την Ευρώπη…

Η πρόσφατη υπογραφή σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών, ΤΑΙΠΕΔ και Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης για έργο των 6 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά εργασίες για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και όχι δημιουργία νέων  υποδομών, όπως υπόσχονταν άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τότε που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ αρκέστηκε στην πραγματοποίηση μίας σύσκεψης όχι με τη συμμετοχή κάποιου εκπροσώπου της κυβέρνησης, αλλά με τη συμμετοχή τοπικών φορέων… Όπου ειπώθηκαν διάφορα, αλλά επισήμως τίποτα το ουσιαστικό.

Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας:

«Το τελωνείο των Κήπων και η λειτουργία του βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης παρόντος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Διαβάστε ακόμη  Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ξάνθη

Η σύσκεψη προκλήθηκε με πρωτοβουλία του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Βαγγέλη Πουλιλιού και σε αυτην συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της ΠΑΜΘ που έχουν αρμοδιότητες σχετικές με το Τελωνείο, αλλά και εκπρόσωποι της διοίκησης του Τελωνείου, των Αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτό καθώς και των επαγγελματιών οδηγών.

Όπως εξήγησε ο κ. Περιφερειάρχης η ανάγκη ολικής ανακαίνισης του τελωνείου Κήπων είναι διαπιστωμένη και γίνονται προσπάθειες για να επιτευχθεί ένα τέτοιο έργο, ωστόσο σίγουρα μπορούν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στην υφιστάμενη λειτουργία του. Ο στόχος της συγκεκριμένης σύσκεψης ήταν ακριβώς αυτός: να εντοπιστούν τα σημεία στα οποία μπορεί και δύναται να παρέμβει η Περιφέρεια ΑΜΘ ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία και η λειτουργικότητα του τελωνείου.

Ήδη δρομολογούνται οι σχετικές παρεμβάσεις και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων».