Πετρούνιας :Είμαστε εφτά μήνες απλήρωτοι.

Την οικτρή κατάσταση την οποία εξακολουθεί να βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός, ακόμη και ο πρωταθλητισμός, περιέγραψε με λίγα λόγια ο Λευτέρης Πετρούνιας, με την επιστροφή του από τη Βασιλεία, όπου στέφθηκε για 5η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

«Είμαστε εφτά μήνες απλήρωτοι», δήλωσε ο Πετρούνιας στη διάρκεια της υποδοχής, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και ενώπιον του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που πήγε στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθεί. «Αν έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω την ενόργανη, το οφείλω στους χορηγούς μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε δίπλα μου είναι στην ίδια κατάσταση, αλλά χωρίς χορηγούς. Ελπίζω ότι η νέα διοίκηση (σσ. της Ομοσπονδίας Γυμναστικής) δεν θα συνεχίσει τα λάθη της παλαιάς».

Ο Πετρούνιας αφιέρωσε τον θρίαμβο του Σαββάτου στην όικογένειά του. «Αυτό το χρυσό μετάλλιο σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή προσωπικά γιατί κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών και κορωνοϊού να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν παλαιότερα. Είμαι σίγουρος πώς η συνέχεια θα είναι λαμπρή», είπε.

Ο 29χρονος Ολυμπιονίκης υποσχέθηκε να επαναλάβει στο Τόκιο το κατόρθωμα του 2016 στο Ρίο (αν και η πρόκριση δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη): «Πήρα πολλή δύναμη και πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τόσο καλό σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Έλληνες περήφανους».