ΠΓΝΑ: Μέχρι τον Μάιο του 2023 φτάνει η λίστα χειρουργείων !

Επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον Διοικητή του Βαγγέλη Ρούφο, ωστόσο, η λίστα χειρουργείων που είναι αναρτημένη στο site του νοσοκομείου φτάνει μέχρι και τον Μάιο του 2023 για περιπτώσεις ασθενών, που μπορεί να μη χαρακτηρίζονται ως επείγουσες, ωστόσο χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.

Στη λίστα των 105 σελίδων, με ημερομηνία 1/3/2021, υπάρχουν διαγνώσεις ακόμη και από το 2018. Όπως σημείωσε ο κ. Ρούφος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, «επιστρέφουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα καθώς ξεκίνησαν να γίνονται τα τακτικά χειρουργεία αυτά που αφορούν τις λίστες αναμονής που δυστυχώς εν μέσω πανδημίας έχουν διογκωθεί».

Ο κ. Ρούφος εκτίμησε ότι, το ΠΓΝΑ τα πήγε καλά στο 3ο κύμα της πανδημίας, καθώς όπως είπε «ποτέ δεν φτάσαμε να νοσηλεύουμε πάνω από 50 ασθενείς σε απλές κλίνες covid-19, σε αντίθεση με το 2ο κύμα όπου είχαμε ξεπεράσει τους 120 ασθενείς,» ενώ υπογράμμισε, πως υπάρχει σχέδιο και μεγαλύτερη εμπειρία για το ενδεχόμενο ενός 4ου κύματος πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ανοιχτό εργαστήρι του SAMOTHRAKI OPEN FORUM

Το σημαντικότερο όμως όπως υποστήριξε, είναι να κρατήσει το καλοκαίρι αυτή η ύφεση, ώστε να ξεκουραστούν όλοι αυτοί που εργάζονται στην υγεία και έχουν προσφέρει τα μέγιστα.

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις γιατρών, που υπάρχουν από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε άλλα Νοσοκομεία, όπως αυτό του Διδυμοτείχου και των Σερρών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, που υπάρχουν, θέμα που έχουμε αναδείξει πολλάκις στο evrosonline. 

«Καλύπτονται συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως η Παθολογική και η Γυναικολογική στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και Αναισθησιολόγου στις Σέρρες, μέχρι να τοποθετηθούν γιατροί, καθώς έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις, ωστόσο δεν υπάρχει ενδιαφέρον» είπε ο κ. Ρούφος. 

Δείτε τη λίστα χειρουργείων του ΠΓΝΑ εδώ:

https://pgna.gr/wp-content/uploads/2021/03/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3-%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A5-26-02-2021.pdf