Στον Έβρο αύριο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αύριο, Παρασκευή 4 Ιουνίου, ο κ. Σχοινάς θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη και θα επισκεφτεί τον Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Frontex και αξιωματικούς στη Γέφυρα του Έβρου, ενώ θα συμμετάσχει σε συνοριακή περιπολία της Frontex στον ποταμό Έβρο. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία. Το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφτεί την έδρα της Περιφέρειας και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.
Το Σάββατο 5 Ιουνίου ο κ. Σχοινάς θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη, όπου θα ξεναγηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Κατά την παρουσία του εκεί, ο κ. Σχοινάς ως αρμόδιος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών θα συζητήσει σε κοινή συνάντηση με τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμονα και τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Μπιλάλ Καρά Χαλίλ.

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα αναχωρήσει για τη Λιουμπλιάνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα και τους αρμόδιους υπουργούς, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Σλοβενία.