«Πόλη που μεγαλώνει» η Ορεστιάδα, που έχασε το 15% του πληθυσμού της, κατά τον Νίκο Δένδια

«Πόλη που μεγαλώνει» η Ορεστιάδα, που έχασε το 15% του πληθυσμού της, κατά τον Νίκο Δένδια

Ως μία πόλη ζωντανή που μεγαλώνει διαρκώς (!) χαρακτήρισε την πρωτεύουσα του Δήμου Ορεστιάδας ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια περιοδείας του στον Έβρο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου. Ο κύριος Δένδιας είτε αγνοεί είτε δεν θέλει να θυμάται τα στοιχεία της απογραφής του 2021,σύμφωνα με τα οποία, ο Δήμος Ορεστιάδας, την τελευταία δεκαετία, έχασε 5.000 κατοίκους, σημειώνοντας μείωση πληθυσμού της τάξης του 15%, ενώ η πόλη της Ορεστιάδας είχε απώλειες άνω των 500 κατοίκων. 

Από κατάστημα της Ορεστιάδας, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών , ο οποίος συνοδεύονταν από τον τέως Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υποψήφιο βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη, τους υποψήφιους βουλευτές Έβρου και στελέχη του κόμματος, ζήτησε την στήριξη των πολιτών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν παρέλειψε να κάνει κι επίκληση στο συναίσθημα, ευχαριστώντας του Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορα της χώρας.

«Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει την πρόταση της αυτοδυναμίας της, όχι γιατί θέλει να  ηγεμονεύσει στο πολιτικό σκηνικό, μακριά από εμάς τέτοιες αλαζονείες, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η απαραίτητη συνθήκη για να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας. Να μας κρίνετε με αυστηρότητα, όπως κάνατε και στην προηγούμενη εκλογή, του Μάη. Να μας κρίνετε επί τη βάσει των πεπραγμένων μας στα εθνικά θέματα, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομική ανάπτυξη. .. Είμαστε ευγνώμονες για τον  τρόπο που μας αντιμετωπίσατε σαν κυβέρνηση, που ζήσαμε πολλές κρίσεις, αλλά πάντοτε νιώθαμε τη ζεστασιά της στήριξής σας. Το να είστε στο ακραίο αυτό σύνορο είναι κάτι συνηθισμένο για εσάς, για μένα όμως και για τα μέλη της κυβέρνησης, αποτελεί προϊόν μεγάλης συγκίνησης.  Πέρα από ο,τιδήποτε άλλο, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου γιατί είστε εδώ και φυλάτε τα σύνορα του τόπου μας».

Διαβάστε ακόμη  «Αιμορραγεί το ΠΓΝΑ από έλλειψη προσωπικού»

Νωρίτερα, το κλιμάκιο της ΝΔ είχε επισκεφθεί και το  Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου ο κ. Δένδιας δήλωσε: 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που έχουμε να έρθουμε σε επαφή με την τοπική κοινωνία. Μία κοινωνία που για την πατρίδα μας την Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν ξεχνάμε ότι εδώ συνομιλούμε με ακρίτες … Στόχος της επίσκεψης είναι να ακούσουμε τα προβλήματα και να διατυπώσουμε με σεμνότητα, με σοβαρότητα και ταπεινότητα την πρόταση της ΝΔ για την επόμενη μέρα».