Πρεμιέρα για τον θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβο» με ελεύθερη είσοδο

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα» “ανοίγει” για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, τις προβολές στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Αλεξανδρούπολης, «Φλοίσβο»

Την Τετάρτη 14/6 στις 21.00 το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης ” Η Ενότητα” με την υποστήριξη της ΚΛΑ προβάλλουν στον θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο το αριστούργημα του Βιτόριο ντε Σίκα “Κλέφτης ποδηλάτων”

Ένας άνεργος ιταλός βρίσκει μια δουλειά που απαιτεί ποδήλατο αλλά για κακή του τύχη, κάποιος του το κλέβει την πρώτη του μέρα στην δουλειά. Μαζί με το νεαρό του γιο, ξεκινούν μια μανιώδη αναζήτηση για να βρουν τον κλέφτη και στην πορεία θα πάρουν πολλά μαθήματα από την ζωή.

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του σωματείου:

Για ακόμη μία χρονιά είμαστε στην ευχάριστη θέση να προβάλουμε στο υπέροχο θερινό μας σινεμά μία ταινία με δωρεάν είσοδο για όλους.

Μία πρωτοβουλία σωματείων εργαζομένων που στόχο έχει αφενός την ανάδειξη σημαντικών ταινιών που βοηθάνε στη συζήτηση και εμπνέουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο αλλά παρακινούν και αυτούς που ακόμα δεν το έχουν πάρει απόφαση, αφετέρου αναδεικνύει την ανάγκη όλων μας για επαφή με τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα ως βασικό στοιχείο της ατομικής εξέλιξης και ψυχαγωγίας. Πόσο μάλλον σε συνθήκες που η επαφή με τα σημαντικά έργα σπανίζει, και τις περισσότερες φορές στοιχίζει ακριβά καθιστώντας την πολυτέλεια για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Αυτή μας η πρωτοβουλία στέκεται και συνεχίζει χάρη στην ουσιαστική στήριξη που μας προσφέρει η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό.

Αυτή την Τετάρτη λοιπόν στις 14 Ιουνίου στις 21:30 το βράδυ στο Φλοίσβο θα προβάλουμε την ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη Βιτόριο Ντε Σίκα «Κλέφτης ποδηλάτων», μία παραγωγή του 1948, μία συνειδητή επιλογή για αυτό το αριστούργημα που είναι ευκαιρία να δει όποιος δεν το έχει δει ποτέ αλλά και να ξανααπολαύσει σε συνθήκες θερινού όποιος το έχει δει στο παρελθόν.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο «Κλέφτης Ποδηλάτων» άλλαξε τη ροή της κινηματογραφικής τέχνης. Ο φτωχός εργάτης Λαμπέρτο Ματζοράνι και οι άλλοι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ταινίας – μεταξύ αυτών και ο δεκαεξάχρονος τότε Σέρτζιο Λεόνε, που υποδυόταν ένα από τα παπαδοπαίδια στη σκηνή της καταιγίδας – δίδαξαν στους ακριβοπληρωμένους σταρ ένα νέο τρόπο υποκριτικής. Οι αυθεντικές σταγόνες ζωής του “Κλέφτη” ήλθαν σε αντιδιαστολή με την απόσταση και το στιλιζάρισμα των ακριβών ταινιών των στούντιο.

Ο «Κλέφτης ποδηλάτων» θα σας συναρπάσει με την απλότητά του και ταυτόχρονα με το συναίσθημα που βγάζει μέσα από την ιστορία που αφηγείται. Η μουσική υπόκρουση είναι μια από τις καλύτερες και πλέον συγκινητικές στην ιστορία του σινεμά, ενώ οι ηθοποιοί – και ειδικότερα ο Έντσο Σταγιόλα στον ρόλο του παιδιού – δεν γίνεται να μην σας παρασύρουν σε έναν ποταμό συναισθημάτων. Πραγματικά ένα αξεπέραστο αριστούργημα. Κατάφερε να κερδίσει την συμπάθεια και την αγάπη χιλιάδων σινεφίλ ανά την υφήλιο, να φτάσει μέχρι και τα Όσκαρ το 1949 όπου υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ μέχρι και σήμερα συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο στην λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Τετάρτη 14 Ιουνίου. Έναρξη προβολής 21:30. Είσοδος Ελεύθερη.