Πορεία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, μετά τις υπογραφές για καρφιά στην Εγνατία Οδό

Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών στον ιστότοπο avaaz, με τίτλο “Μαζεύουμε υπογραφές για τοποθέτηση καρφιών στην Εγνατία οδό στον Έβρο”

Τα τελευταία περιστατικά που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα στην περιοχή δυο μάλιστα από αυτά θανατηφόρα έχουν αναστατώσει την κοινωνία του Έβρου ζητώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Πρόκειται για κλεμμένα αυτοκίνητα με οδηγούς διακινητές φορτωμένα με παράτυπους μετανάστες τα οποία εισέρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Εγνατία οδό αλλά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο μαζί με τους συνεπιβάτες που θέλουν  να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Ο νεαρός ελεύθερος επαγγελματίας Στράτος Κασάμπαλης πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε την ομάδα αυτή μαζεύοντας υπογραφές και προσπαθώντας να γνωστοποιήσει την κίνηση αλλά και το πρόβλημα ώστε να βρεθεί λύση.

Η σελίδα βγήκε στη δημοσιότητα στις 24 Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχει μαζέψει περίπου 7.000 υπογραφές συμπαράστασης.

«Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά που δυστυχώς δεν τα μαθαίνουμε και έπρεπε κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία. Είναι κάτι  που έπρεπε να γίνει χτες. Μακάρι να μας προλάβουν οι αποφάσεις των αρμοδίων. Εμείς απλά το κάνουμε για να ευαισθητοποιήσουμε την Αθήνα»,  δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Στράτος Κασάμπαλης  επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, φοβάται να κυκλοφορήσει.

Τώρα μάλιστα που οι περισσότεροι λόγω αδειών του Αυγούστου θα βγουν στους δρόμους φοβόμαστε μήπως έχουμε δυσάρεστα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να αφήνουν την  αστυνομία να χρησιμοποίει περισσότερο τα μέσα που έχει στη διάθεση της κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται.

Γι’ αυτό η τοποθέτηση καρφιών στα κομβικά σημεία που μπορεί κάποιος να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας λύνει το πρόβλημα αφού οι ρόδες σκάνε και δεν μπορεί να αναπτυχθεί ταχύτητα από τους επίδοξους διακινητές που θα έχει σαν ολέθρια κατάληξη μια μετωπική σύγκρουση.

Η ομάδα του fb θα περιμένει να φτάσει στο όριο των 10.000 υπογραφών και μετά σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για να στείλουν παντού το μήνυμα.