Πρόεδρος εστίασης Έβρου για τον σερβιτόρο στη Ρόδο: Σε όποιον δεν αρέσει αλλάζει επάγγελμα

Περιστατικά όπως αυτά στη Ρόδο, με τον εργαζόμενο να βουτάει στη θάλασσα για να παραδώσει την παραγγελία στους … επιπλέοντες τουρίστες, παρά τον ζόφο που τα περιβάλει, πολλές φορές είναι χρήσιμα καθώς αποκαλύπτουν την αντίληψη που έχουν ορισμένοι για τις εργασιακές σχέσεις, τα όρια της αξιοπρέπειας ενός εργαζόμενου και την ασυδοσία των εργοδοτών.

Τις απόψεις του επί του θέματος, διατύπωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος κοινοποίησε την ανάρτηση κάποιου αλλου καταστηματάρχη σχετικά με το συμβάν στη Ρόδο.

“Πιθανότατα είναι παράνομες οι ξαπλώστρες στο νερο στο beach bar στη Ρόδο,  αυτό θα το εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές και θα φάει την “καμπάνα” του ή θα τον κλείσουν (το 2ο αν γινει, επειδη εχει παρει διάσταση το θεμα , στην Ελλαδα ειμαστε) . Οι ανθρωπιστές γιατί εχουν λυσσάξει από το πρωι για δηθεν εκμετάλλευση του σερβιτορου ;;; Θεωρούν εν ετει 2023 οτι δουλευε εκει με το ζόρι ;;; Οτι αν ηθελε να βρει αλλού δουλειά δεν θα έβρισκε ενώ παρακαλάνε όλα τα μαγαζιά για προσωπικό και υπάρχουν άπειρες αγγελίες (Ειδικά στα νησιά) ;;; Οτι τον μαστίγωναν για να σερβίρει μεσα στο νερο ;;; Οτι δεν το ηθελε ο ιδιος ;;; Πιθανότατα μπορεί να τον διασκεδάζει αυτη η φαση , πιθανοτατα βγαζει και παραπανω τιπς απο αυτο.

Για αυτό σας παρακαλώ όταν είστε έξω από τον χώρο σταματήστε να ανακυκλώνετε ό,τι μπουρδα διαβάζετε στο διαδίκτυο . Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας που δουλεύει 15 ώρες;;; Ποτέ κάποιος δεν λέει κάτι ! Ποτε !

Από Μ….. Ρ…:..  !”

Στα σχόλια που ακολούθησαν, κάποια απο τα οποία ήταν επικριτικά ως προς τη συγκεκριμένη άποψη, ο κύριος Γεωργιάδης υπερασπίστηκε με θέρμη τόσο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, όσο και τον εργαζόμενο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτο τον τρόπο εργασίας, καθώς βγάζει πολλά χρήματα. Ενδεικτικά ο κύριος Γεωργιάδης σχολίασε:

Διαβάστε ακόμη  Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής της καρδιοχειρουργικής Γιώργος Μπουγιούκας

“κι εγώ δουλεύω 18 ώρες την ημέρα και αναγκάζομαι να ταξιδεύω μετά από live ! Δεν με υποχρεώνει κανείς και κανείς δεν έχει λόγο να κρίνει το τι κάνω εγώ και το πως επιλέγω ΕΓΩ να εργάζομαι ! Σε όποιον δεν αρέσει αλλάζει επάγγελμα , οποίος δεν μπορεί την πίεση δεν κάθεται με το ζόρι ! Και ποιος είσαι εσυ (δεν εννοώ εσένα ) να κρίνεις το τι δουλειά θα κάνει και πως θα δουλέψω εγώ το μαγαζί μου….

Με τραβάς βίντεο και με ανεβάζεις στο Ίντερνετ κατηγορώντας το μαγαζί που δουλεύω και μπορεί να γουστάρω κι ολας…με ποιο δικαίωμα ; Με ρώτησες ;;;

Και επειδή μένεις σε τουριστική περιοχή το πάει να πει; Ότι ξέρεις τα πάντα; Ξέρεις αυτά που αφορούν εσένα …όχι την ζωή των άλλων!

…αν ο άλλος θέλει να πληρώσει τα γούστα και τα χαιλικια εμάς τι μας πειράζει;;; Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο μήπως ;;; Λέω εγώ τώρα !!! Και ξανά λέω ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω πως δουλεύει ένα μαγαζί και ο κάθε υπάλληλος ! Ελεύθερη αγορά και ελεύθερη εργασία υπάρχει ! Μην τρελαθούμε κι ολας, έλεος”

Δυστυχώς, ο κύριος Γεωργιάδης και όσοι συμμερίζονται τις απόψεις του δικαιώνουν πλήρως τους δήθεν “τεμπέληδες νέους” που αρνούνται να δουλέψουν στην εστίαση, όπου επικρατούν τέτοιες ανθρωποφαγικές αντιλήψεις. Δηλαδή, ότι αυτή είναι η δουλειά και αν σας αρέσει! Το επιχείρημα ότι ο νέος κάνει τη δουλειά με τη θέληση του και το ότι βγάζει πολλά χρήματα, συνιστά ωμή αποδοχή και επικρότηση των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων υπαγορεύονται απο το πόση ανάγκη έχει τα χρήματα καθώς και από το πόσες εκπτώσεις είναι διατεθειμένος να κάνει στην αξιοπρέπεια του. Κι επειδή κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο πίσω από αυτές τις απαράδεκτες εικόνες, για μία ακόμη φορά να πούμε πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.