Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Σε επικίνδυνο αδιέξοδο υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων”

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού και μέσων που έχουν θέσει μάλιστα, όπως αναφέρουν, σε επικίνδυνο αδιέξοδο ορισμένες υπηρεσίες

Δείγμα των σοβαρότατων ελλείψεων ειναι και η απόφαση της δημοτικής αρχής να εισηγηθεί ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής την παραχώρηση σε ιδιώτη εργασιών ταφής και εκταφής στα Α’ και Β’ Κοιμητήρια του Δήμου, έναντι 37.000 ευρώ.

Αναλυτικά, ο Σύλλογος των εργαζομένων αναφέρει:
“Με το Θέμα 14 της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 4/7/2023, η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά σκοπεύει να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση εργασίες, αυτή τη φορά εργασίες ταφών-εκταφών στα Α΄ και Β΄ Κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού:37.199,38€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, όσο ποσό ακριβώς επιτρέπει η νομοθεσία για απευθείας αναθέσεις. Καθημερινά ζούμε όλοι μας την δύσκολη κατάσταση στην εκτέλεση του έργου μας στον Δήμο, εξ αιτίας των διαχρονικών Αντιλαϊκών-Αντεργατικών πολιτικών, οι οποίες οδήγησαν στη δραματική μείωση του προσωπικού και της έλλειψης μέσων.

Διαβάστε ακόμη  Ετοιμάζεται χρυσωρυχείο στη Βουλγαρία, στο ύψος του Διδυμοτείχου

Σε ορισμένες ειδικά υπηρεσίες τα πράγματα έχουν πραγματικά φτάσει σε επικίνδυνο αδιέξοδο, όπου λείπουν εργαζόμενοι βασικών ειδικοτήτων, το δε σύνολο των εργαζομένων είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες για τη στοιχειώδη λειτουργία όλων των τμημάτων του Δήμου.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, μας ανησυχεί ιδιαίτερα και πρέπει ενωμένοι να δείξουμε ότι είμαστε απέναντι στην αντεργατική πολιτική.
Ζητάμε άμεσα την αντιμετώπιση προβλημάτων, με την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού στα τμήματα κοιμητηρίων, πρασίνου, τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητα, διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες, κλπ, σωστή διαχείριση προσωπικού από τη Δημοτική Αρχή ώστε να διακοπεί η εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες με το κλασσικό πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΚΑΙΤΑΤΖΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ