Πρόεδρος ΟΛΑ Κ. Χατζημιχαήλ: Δεν ανήκει στον ΟΛΑ η κυριότητα της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης για να την παραχωρήσει, ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.  

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Status Radio και στον δημοσιογράφο κ. Αποστολίδη μίλησε  ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ  για τη Δυτική Χερσαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης. 

Διευκρίνησε ότι ακόμη κι αν λάβει την επιστολή από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση της ΔΧΖ, δεν θα μπορεί να απαντήσει θετικά εφόσον ζητά την παραχώρηση της κυριότητας μιας περιοχής που δεν ανήκει στον ΟΛΑ.

Συγκεκριμένα ανέφερε : 

Πάλι λάθος πόρτα ετοιμάζεται να χτυπήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης που περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να σταλεί στον ΟΛΑ, ώστε να διεκδικηθεί η κυριότητα της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του Λιμανιού, ένα μήνα πριν το άνοιγμα των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών των υποψήφιων επενδυτών. Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ δήλωσε σήμερα ότι ακόμη κι αν λάβει την επιστολή, δεν θα μπορεί να απαντήσει θετικά εφόσον ζητά την παραχώρηση της κυριότητας μιας περιοχής που δεν ανήκει στον ΟΛΑ. «Εμείς έχουμε την χρήση της λιμενικής εγκατάστασης. Η κυριότητα της έκτασης ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο μέτοχος του ΟΛΑ», διευκρίνισε ο κ. Χατζημιχαήλ. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι θα είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται ένα επίσημο αίτημα από το ανώτατο διοικητικό όργανο του Δήμου, που όμως θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού.

Ακούστε την συνέντευξη : 

https://www.mixcloud.com/status942/290322-chatzimixail/

Πηγή status radio