Πρώην Εργαζόμενοι ΕΒΖ / Ζητούν την Καταβολή των εκκρεμών αποζημιώσεων

Στο Υπουργεία Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Οικονομικών με επιστολή τους ενενήντα έξι πρώην εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα των εκκρεμών αποζημιώσεων. 

Σε αυτή διατυπώνεται το αίτημά τους να δρομολογηθεί η καταβολή των δόσεων των προβλεπόμενων αποζημιώσεων σε εκτέλεση της από 24/5/2019 απόλυσης τους.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι πρώην εργαζόμενοι , δεν τους έχει καταβληθεί καμία από τις 10 δόσεις της αποζημίωσης και δεν έχει γίνει καμία απολύτως κίνηση και δεν ενημερώθηκαν για καμία εξέλιξη , τα δυο τελευταία χρόνια . 

Θίγονται όπως υποστηρίζουν, βασικά εργασιακά δικαιώματα που ισχύουν σε περιπτώσεις απόλυσης και ζητούν την στήριξη της πολιτείας .

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Θεωρούν δίκαιο το αίτημα τους για την πλήρη καταβολή της αποζημίωσης και ευελπιστούν πως σε αυτό θα έχουν την κυβέρνηση αρωγό και συμπαραστάτη επισημαίνοντας επίσης πως σε ανάλογες περιπτώσεις απολύσεων όπως κάποια ΜΜΕ κ.α, η εκάστοτε κυβέρνηση φρόντισε και εξασφάλισε το συμφέρον των απολυμένων με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Αναλυτικά το αίτημα των πρώην Εργαζομένων της ΕΒΖ.