Πρωτοφανή προχειρότητα καταλογίζει στη δημοτική αρχή η παράταξη Λαμπάκη

Για πρωτοφανή προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίζει ορισμένα θέματα η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, κάνει λόγο η παράταξη «Πόλη & Πολίτες», με αφορμή το θέμα των παραιτήσεων των προέδρων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, το οποίο δεν συζητήθηκε, τελικά, στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Όπως σημειώνει η παράταξη, «δεν υπήρχε καμία εισήγηση για τα θέματα και οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τους λόγους των παραιτήσεων. Κάνουν λόγο για αγανάκτηση και καπελώματα των παραιτηθέντων. Σημειωτέων, είναι η δεύτερη φορά και για τις δύο Επιτροπές που σημειώνονται οι παραιτήσεις των προέδρων επί θητείας Ζαμπούκη. Επιπλέον δεν υπήρχαν στο συμβούλιο ως θέματα, όπως συνηθίζεται, οι ορισμοί των νέων προέδρων. Αυτοί που ξέρουν λένε πως κάνεις στους οποίους έγινε πρόταση δεν δέχθηκε να αναλάβει, κάτι που δημιουργεί επιπλέον νευρικότητα στον κ. Ζαμπούκη. Ας ρίξουν και καμιά ματιά προς τους 4 της πρώην ΑΝΑΣΑ. Διαθέσιμοι είναι. Αλλά να μου πεις και γιατί να αναλάβουν άλλωστε; Να τρέχουν όλη μέρα να λύνουν θέματα και να μην έχουν καμία στήριξη από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους; Και επιπλέον να δέχονται και προσβολές; Γιατί αποδεδειγμένα οι παραιτηθέντες είχαν θετική παρουσία και έργο σε αυτό που τους είχε ανατεθεί».

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά και σε ένα άλλο , το οποίο, αναζητά άμεσα λύση, όπως σημειώνεται, σχετικά με την έγκριση των ποσών που θα κατανεμηθούν στα σχολεία.

«Έλα όμως που δεν υπάρχουν πρόεδροι οι οποίοι θα καλέσουν προς συνεδρίαση τις σχολικές επιτροπές ώστε να υπογράψουν και να αποδεχθούν τα ποσά. Τελικά τα θέματα που αφορούσαν τις παραιτήσεις αποσύρθηκαν χωρίς καμία δικαιολογία αποδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία η δημοτική αρχή προσεγγίζει πολλά θέματα», καταλήγει το σχόλιο της παράταξης Λαμπάκη.