Ρούφος: Ακυρώνει χειρουργεία λόγω ελλείψεων προσωπικού, αλλά βρήκε λόγο να πανηγυρίζει  

Οι τραγικές ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για τις οποίες τόσους μήνες διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι και οι ελάχιστες προσλήψεις  που έγιναν όλο αυτό το διάστημα, σε σχέση με τις ανάγκες, είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλούν και πάλι τα προγραμματισμένα χειρουργεία, αρχικά για 15 μέρες, από τις 4 ως τις 19/2.

Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών έχει προκαλέσει τεράστια πίεση στο νοσοκομείο, αφού πέρα από τις ελλείψεις προσωπικού, δεκάδες εργαζόμενοι είναι εδώ και μήνες σε αναστολή εργασίας, λόγω του μη εμβολιασμού τους. Ενδεικτικό της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης είναι το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, χρειάστηκε να λειτουργήσει και 3η κλινική covid στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς οι δυο πρώτες κλινικές είναι κατειλημμένες από ασθενείς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής Βαγγέλης Ρούφος αποφάσισε την αναστολή σε όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, ενώ θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα. Η απόφαση αυτή θα μακρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη πολύ μακριά λίστα χειρουργείων στο νοσοκομείο, προκαλώντας επιπλέον ταλαιπωρία στους ασθενείς που βρίσκονται εδώ και μήνες στην αναμονή.

Βεβαίως, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο, με ευθύνη της διοίκησης, αλλά και του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε αδιέξοδο, ο κ. Ρούφος προβαίνει σε πανηγυρικού ύφους αναρτήσεις, υιοθετώντας την… ανεμελιά του προέδρου του κόμματός του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρούφος έγραψε στο facebook για τον πραγματικά εξαιρετικό καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κ. Γεωργιάδη.

Διαβάστε ακόμη  Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, H. Leijtens

«Συγχαρητήρια  σε όλη την ομάδα !!!

Με χαρά  ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη στις 08/02/2022 η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης  υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής ΔΠΘ Γεωργιάδη Σ. Γεώργιου,  πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη ενδαγγειακή αποκατάσταση πολύπλοκου θωρακο-κοιλιακού ανευρύσματος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επέμβαση αυτή με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθιστά πρότυπο την Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. Α. για το υψηλό της ερευνητικό, εκπαιδευτικό και χειρουργικό επίπεδο διεθνώς και αποτελεί ορόσημο για τους ασθενείς και κατοίκους της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι παραδοσιακά έχουν σημείο αναφοράς το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης για την  αντιμετώπιση δύσκολων και σύνθετων αγγειακών παθήσεων». Το γεγονός αυτό της επέμβασης είναι πράγματι πολύ σημαντικό αλλά μήπως πρέπει η διοίκηση του νοσοκομείου να εστιάσει στην μεγάλη εικόνα ;;