Σαμοθράκη: Αναγνωρίστηκε ως ιαματικός ο φυσικός πόρος στα “Ψαρόθερμα”

Ως ιαματικός αναγνωρίστηκε ο φυσικός πόρος στα “Ψαρόθερμα” Σαμοθράκης – Ανοίγονται νέες προοπτικές για τον ιαματικό τουρισμό του νησιού

Το αίτημα της αναγνώρισης είχε υποβληθεί από το Δήμο Σαμοθράκης το 2015 και η απόφαση υπογράφηκε τώρα από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη.

Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται ως υπέρθερμος, ισχυρά χλωρονατριούχος, ασβεστούχος, μαγνησιούχος, καλιούχος, ελαφρά βασικός, υπερτονικός, αλατούχος.

Δείτε την ανακοίνωση του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Γαλατούμου:

“Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την επίσημη ανακοίνωση της αναγνώρισης ως ιαματικού του φυσικού πόρου στα ”Ψαρόθερμα” Σαμοθράκης.Είναι γεγονός ότι ανοίγονται πλέον νέες προοπτικές για τον ιαματικό τουρισμό του νησιού.Η συγκεκριμένη εξέλιξη μας ήταν γνωστή ήδη από τον προηγούμενο μήνα και είχε αναφερθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο,όπου για άλλη μια φορά τα λεγόμενα μας έγιναν αντικείμενο αμφισβήτησης.Οι επαφές μας στην Αθήνα απέδωσαν καρπούς και δρομολόγησαν θετικές εξελίξεις. Το επόμενο βήμα θα είναι η αδειοδότηση, κάτι που πιστεύουμε ότι θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ιδιαιτέρως,ευχαριστούμε τον Υπουργό Τουρισμού,κ. Θεοχάρη και τους συνεργάτες του για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του νησιού μας.Η συμβολή τους στην τελευταία εξέλιξη υπήρξε πολύτιμη.Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον”