Σαμοθράκη: Στις 3 Αυγούστου ξεκινά η λειτουργία της Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας

Στον Δήμο Σαμοθράκης ξεκινά από τη Τρίτη 3 Αυγούστου η λειτουργία της Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας για υδροθεραπεία.

Η Μονάδα Ιαματικής Θεραπείας η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Οκτωβρίου θα λειτουργεί καθημερινά σε δύο βάρδιες από 07.00 π.μ. – 11.00 π.μ. και 18.00 μ.μ. – 22.00 μ.μ. Το αντίτιμο παρεχόμενων υπηρεσιών της Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας για το έτος 2021 είναι για Λούσεις στις μπανιέρες 7 ευρώ και για Λούσεις στις δεξαμενές 5 ευρώ.

Η μονάδα θα λειτουργήσει με ελαττωμένο αριθμό προσερχομένων στο 50% της προβλεπόμενης δυναμικότητάς της καθ ΄όλη την διάρκεια λειτουργίας παρουσία ιατρικού προσωπικού. Κατά την προσέλευση των λουόμενων, πραγματοποιείται θερμομέτρηση και συμπληρώνεται ερωτηματολόγιο υγείας.

Σύμφωνα με την Δημοτική αρχή θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού, για την λουτρική περίοδο 2021, ενώ οι λούσεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού.

Επίσης συνιστάται στους λουόμενους, η πραγματοποίηση μοριακού τεστ (τις τελευταίες 72 ώρες). Επίσης, οι λουόμενοι πρέπει να αποφεύγουν τη βύθιση της κεφαλής μέσα στο νερό και οι ευπαθείς ομάδες να χρησιμοποιούν τις ατομικές μπανιέρες. Υποχρεωτικώς απαιτείται σχολαστικό ντους πριν από την είσοδο στην δεξαμενή και η χρήση της μάσκας σε όλα τα άτομα που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους του υδροθεραπευτηρίου.

Ertnews