Σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη ο Π. Κουρουμπλής

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα επαφών που θα έχει σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως ήδη είχε ανακοινωθεί θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης. Η συνάντηση θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη με βασικό θέμα τα ακτοπλοϊκά. Ήδη σε συνέχεια του διαδημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης, το υπουργείο ικανοποίησε το αίτημα των Δημάρχων για ένταξη του  δρομολογίου Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος – Λέσβος στο πρόγραμμα επιδοτούμενων γραμμών του υπουργείου για τους θερινούς μήνες του 2018.

Το θέμα της συγκεκριμένης γραμμής έχει ξεσηκώσει μάλιστα αντιδράσεις σε μερίδα Σαμοθρακιτών που αν και είχαν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα του κόσμου που πήγαινε στο νησί από το Λαύριο, πλέον δείχνουν να προτιμούν τη γραμμή του Λαυρίου από τη σύνδεση με Λήμνο και Λέσβο. Οι διαφωνίες για το θέμα είναι έντονες στα κοινωνικά δίκτυα με άλλους να λένε ότι δε γίνεται άνθρωποι του νησιού να αλλάζουν γνώμες κάθε τρεις και λίγο και άλλους να λένε ότι η γραμμή για Λήμνο και Λέσβο δε θα προσφέρει τουρισμό στο νησί.

Διαβάστε ακόμη  Αποκαλυπτήρια γλυπτού από τα καμένα δένδρα του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμμης, Σουφλίου

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Υπουργός φέρνει σημαντικές ανακοινώσεις που θα γίνουν κατά την επίσκεψη του και δε θα αφορούν μόνο τα ακτοπλοϊκά αλλά και την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Ανάμεσα στις επαφές του θα είναι και επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.