Ο Δήμος Κομοτηνής προκειμένου να διευκολύνει όσους μαθητές δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν έγκαιρα το self test τους και να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα προκειμένου να μπουν στην αίθουσα, προμηθεύτηκε self tests για τις ανάγκες της μαθητικής του κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα όπως πληροφόρησε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm από την Κυριακή 09/01 σε συνεργασία με φαρμακαποθήκες της περιοχής προμηθεύτηκε τεστ που θα βοηθήσουν στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων. «Εμείς προμηθευτήκαμε 1.800 self tests, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 20 τεστ σε κάθε σχολική μονάδα. Τα τεστ υπάρχουν για αυτούς που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα selft tests, ώστε να τους βοηθήσουμε να πάνε σχολείο. Φυσικά αυτά τα τεστ αφορούν την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τα Μειονοτικά Σχολεία» είπε αναλυτικά ο κος Γκαράνης. Η συγκεκριμένη δράση έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Διαβάστε ακόμη  Σαμοθράκη: Ανησυχία φέρνουν φήμες για υποβάθμιση της θαλάσσιας συγκοινωνίας

Επίσης, οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας προμηθεύτηκαν 2.300 self tests, προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φαρμακεία και να διευκολύνουν την ομαλή επάνοδο των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Η διανομή των self tests έγινε σε συνεργασία με τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τι κάνει; Θα ακολουθήσει το παράδειγμα των Δήμων που φροντίζουν για την υγεία των δημοτών τους, εμπράκτως;