Εφοπλιστής δηλώνει ότι έχει χεσμ….η την κυβέρνηση και ο Υπουργός χασκογελάει(Video)

Η ωμή παραδοχή του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη για το γεγονός πως οι πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τα υπουργεία, έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η δημοσιογραφική έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail» για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, περιείχε μεταξύ άλλων ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον απόσπασμα, φιλοξενώντας δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη.

Ο γνωστός εφοπλιστής, ανέφερε με σαφή τρόπο ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό. «Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», δήλωσε, συμπληρώνοντας μάλιστα με χαρακτηριστικά τρόπο ότι «μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη  Μάκρη: Δειγματοληψίες σε ελαιώνες για την ορθή ανανέωσή τους

Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι του EIC χρησιμοποίησαν τις σκληρές δηλώσεις Λασκαρίδη ενώπιον του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Η αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας μετά το άκουσμα των όσων είπε ο εφοπλιστής, τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για το υπουργείο, ήταν έκδηλη…

Documento