Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθούν το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι δυο υπουργοί θα επισκεφθούν την πρωτεύουσα του Έβρου για να παρευρεθούν στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου με κεντρικό θέμα: «Αλεξανδρούπολη: Διαμετακομιστικό κέντρο – Συνδυασμένες μεταφορές – Ενέργεια».

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης ως διαμετακομιστικό κέντρο λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. δημόσια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

Διαβάστε ακόμη  Μια σύγχρονη ηλεκτρική κλίνη ΜΕΘ αποκτά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στα logistics και η μεταμόρφωσή της σε διαμετακομιστικό κέντρο, αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο τοπικά αλλά και εθνικά. Άλλωστε όπως αναφέρουμε σε άρθρο μας σήμερα, μόλις πριν μερικά 24ωρα η ΓΑΙΑΟΣΕ ανακοίνωσε ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για εμπορευματικό κέντρο στην πόλη μας, μέσα στο 2019.

Η παρουσία των υπουργών στην περιοχή αλλά και η συμμετοχή των υπουργείων στο ίδιο το συνέδριο δείχνουν ότι ο σχεδιασμός αυτός έχει ωριμάσει και για πρώτη φορά ακούμε χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένο προγραμματισμό.