Σπουδαία διάκριση για την αγαπημένη μας Noa regatta!

Μία σπουδαία διάκριση-αναγνώριση κέρδισε η NOA Regatta, ίσως το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός που κάθε καλοκαίρι, τα τελευταία 10 χρόνια, διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη και διαφημίζει την περιοχή μας πολύ έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Η φετινή διοργάνωση, η 11η στη σειρά, έχει περιληφθεί στο ημερολόγιο των διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Οptimist IODA, ως το μοναδικό αθλητικό γεγονός από όλη την Ελλάδα.

Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα της Αλεξανδρούπολης διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (www.eio.gr) και περιλαμβάνεται και στο διεθνές ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ISAF (www.sailing.org), αλλά και της Διεθνούς Ένωσης Laser Class (EurILCA).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν αθλητές από την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, το Κουβέιτ, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ελβετία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Για το φετινό γεγονός, που θα διεξαχθεί από 24 ως 28 Ιουλίου, το ενδιαφέρον για συμμετοχή έχει εκδηλωθεί από την Ιρλανδία, το Μαρόκο, τη Ρωσία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Σημειώνεται πως η επιτυχημένη διοργάνωση, με τις δεκάδες συμμετοχές, αποτελεί, πέρα από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός και έναν τρόπο τόνωσης του τοπικού μας τουριστικού προϊόντος. Μάλιστα, ο ΝΟΑ έχει τη βασική ευθύνη του event, με ελάχιστη βοήθεια από τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα από την Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει περισσότερο την προσπάθεια αυτή, που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην τουριστική μας ανάπτυξη, έστω για τις λίγες μέρες που διαρκεί, αφού άλλωστε διαθέτει στον προϋπολογισμό της σημαντικά κονδύλια για δράσεις που προωθούν και τον τουρισμό.