Στα «κάγκελα» προσωπικότητες της Βουλγαρίας κατά της Ελλάδας

Σφοδρή κριτική στους συμπατριώτες του που επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Βουλγαρίας, Χρίστο Μουταφτσίεφ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sega», ο 51χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι «Nova» και δήλωσε ότι οι Βούλγαροι έπρεπε να στηρίξουν τον εγχώριο τουρισμό.

Ο Μουταφτσίεφ, σύμφωνα με το sputnik, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν συμπαθεί τους Βούλγαρους και είναι έτοιμη να εξαπατήσει τους τουρίστες.

«Θα τον στηρίξω (σ.σ. τον τουρισμό) εις βάρος των Βυζαντινών, που μας μισούν και είναι έτοιμοι όχι μόνο να μας εξαπατήσουν, αλλά να μας εξαγοράσουν και να μας πουλήσουν» τόνισε.

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί ότι οι Βούλγαροι που πήγαν διακοπές στην Ελλάδα πιθανότατα το έκαναν με τα χρήματα που έλαβαν από το κράτος ως οικονομική βοήθεια κατά την πανδημία του κορονοϊού.

Ο ηθοποιός εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι στη Βουλγαρία διαφημίζουν τις διακοπές στην Ελλάδα.

«Εδώ και πέντε χρόνια κάνω διακοπές με την οικογένειά μου στο ίδιο μέρος, και δεν έχω κανένα παράπονο. Είχα πάει και εγώ στην Ελλάδα. Δεν θα πατήσουμε το πόδι μας ξανά εκεί. Ξέρετε ότι η δημοσιογράφος στο κανάλι bTV είπε νωρίς το πρωί: “Ο καιρός στο τέλος της εβδομάδας θα είναι ωραίος, είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Ελλάδα”;  Άνθρωπος, ο οποίος πιθανόν πληρώθηκε, διαφημίζει την Ελλάδα στην τηλεόραση!».

Την προηγούμενη ημέρα, πάνω από 15.000 άτομα πέρασαν από τα σύνορα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του συνοριακού σημείου ελέγχου της Κούλατα, Ατάνας Γκεόργκιεφ. 

Επίσης, και ο  πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ΜπόικοΜπορίσοφ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του τουρισμού «περιμένουν επιχορηγήσεις και βοήθεια από το κράτος», την ίδια στιγμή όμως δεν μπορούν να κάνουν διάλογο με τους τουρίστες. Συμβούλεψε δε τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των ξενοδοχείων να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους λέγοντας: «Τα ψάρια μας είναι πιο φρέσκα και πιο φθηνά και τα ξενοδοχεία μας είναι καλύτερα, πιο καθαρά και πιο ασφαλή».