Στα όρια εξάντλησης το προσωπικό του ΚΥ Σουφλίου, υπό διάλυση τα περιφερειακά ιατρεία 

Την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Σουφλίου σε ιατρικό προσωπικό επισημαίνει η διευθύντρια του Βαγγελίτσα Χαρταμπά με αφορμή την δημοσιοποίηση του προβλήματος, μέσω ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σύμφωνα με την οποία μόνο μία παιδίατρος εκ των τριών προσφέρει τις υπηρεσίες της, στην εν λόγω δομή και αυτό όχι σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και 3 από τους 5 μόνιμους γιατρούς καλύπτουν τις ανάγκες μιας μεγάλης περιφέρειας, με αποτέλεσμα πολλά από τα περιφερειακά ιατρεία να υπολειτουργούν.

Η κ. Χαρταμπά ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι από τους 5 διορισμένους γιατρούς οι 2 βρίσκονται σε άδεια ανατροφής, οπότε κάθε ανάγκη τόσο για το ΚΥ, όσο και για τα περιφερειακά ιατρεία, καλύπτεται από τους 3 γιατρούς.

Σχετικά με τις 3 θέσεις παιδιάτρων, που υπάρχουν η μια εξ αυτών είναι αποσπασμένη στη μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, η δεύτερη είναι αποσπασμένη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο Φερών, ενώ κάνει και εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και η τρίτη εφημερεύει στο ΠΓΝΑ και όταν δεν έχει  εφημερίες ή ρεπό, βρίσκεται στο ΚΥ Σουφλίου.

Διαβάστε ακόμη  Η Ε.Ο.Π.Ε τιμά σήμερα τη μνήμη του Αντώνη Χατζησταυρου

«Είναι φυσικό πως προέχουν οι ανάγκες των Νοσοκομείων» ανέφερε η κ. Χαρταμπά και πως το ΚΥ έρχεται σε δεύτερη θέση πράγμα, που σημαίνει, ότι δεν υπάρχει καθημερινά παιδίατρος στη νοσηλευτική μονάδα του Σουφλίου.

Επισήμανε ακόμη, πως πρέπει με το υπάρχον προσωπικό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της δομής.

«Αντέχουμε προς το παρόν δηλώνει η ίδια αν και είμαστε πολύ κουρασμένοι. Μας υπολείπεται η άδεια για να ξεκουρασθούμε» καταλήγει δίνοντας το μήνυμα, ότι θα πρέπει ο ακριτικός πληθυσμός της περιοχής ευθύνης του ΚΥ Σουφλίου, που είναι αρκετός και γερασμένος σε μεγάλο ποσοστό, να έχει μια αξιοπρεπή παροχή ιατρικής βοήθειας σε μόνιμη και σταθερή βάση.