Στάμος (ΕΙΝΟΚΥΘ): «Μπαλώματα» της κυβέρνησης τα μικτά πληρώματα για το ΕΚΑΒ

Γονατογραφήματα και μπαλώματα χαρακτήρισε την πρακτική της νέας κυβέρνησης με τα μικτά πληρώματα πυροσβεστών, στρατιωτικών και μελών της αυτοδιοίκησης, για την κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ, ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, Χάρης Στάμος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

«Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ουσία ένα τόσο σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιατρών νοσηλευτών και διασωστών για το ΕΚΑΒ. Οι οδηγοί του ΕΚΑΒ δεν έχουν ένα απλό δίπλωμα οδήγησης και δεν έχουν παρακολουθήσει ένα ταχύρρυθμο τμήμα πρώτων βοηθειών. Πρόκειται για εξειδικευμένους υγειονομικούς διασώστες επί δύο ετών, ικανοί να προσφέρουν την προνοσοκομειακή φροντίδα που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να σωθεί η ζωή του», τόνισε ο κ. Στάμος.

Διαβάστε ακόμη  Μονάδα «Δασοκομάντος» θα λειτουργήσει φέτος στην Αλεξανδρούπολη

Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να διεκδικήσουν απλό τη νέα κυβέρνηση, να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι να το απαξιώνει για να το παραχωρήσει σε ιδιώτες.