Στην οδό Αγίου Δημητρίου ο Άγιος της Καθαριότητας δεν έβαλε το χέρι του… 

Με τα σκουπίδια έξω από το κατώφλι τους βρίσκονται αντιμέτωποι, σε καθημερινή βάση, πολλοί κάτοικοι στην περιοχή της εφορίας στην Αλεξανδρούπολη. Η οδός Αγίου Δημητρίου, σε πολλά σημεία της, συγκεντρώνει μικρούς σκουπιδότοπους, με ξεχειλισμένους κάδους, σκουπίδια μονίμως πεταμένα στην άκρη του δρόμου, βουνά από κλαδιά και παρατημένα ακόμη και έπιπλα και στρώματα!

Δυστυχώς, η εικόνα αυτή δεν είναι ούτε πρωτότυπη ούτε μεμονωμένη. Παρόμοια σκηνικά συναντάμε στις περισσότερες γειτονιές της πόλης, αφού, ειδικά τους τελευταίους μήνες, τα συνεργεία του Δήμου μοιάζουν να μην προλαβαίνουν να επέμβουν ούτε για τα βασικά.

Λίγο η έλλειψη προσωπικού, λίγο οι έλλειψη επαρκών μέσων, αλλά και η αδιαφορία κάποιων πολιτών, που επιμένουν να πετούν σκουπίδια σε ξεχειλισμένους κάδους και να αφήνουν στα πεζοδρόμια ό,τι θέλουν να ξεφορτωθούν, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Δήμο, δημιουργούν τέτοιες εικόνες.

Διαβάστε ακόμη  Συνελήφθη ο διακινητής που “εισέβαλε” μετά από καταδίωξη, σε αυλή σπιτιού στο Νεοχώρι Ορεστιάδας

Στην περίπτωση μάλιστα της οδού Αγίου Δημητρίου, τα σκουπίδια κάνουν ‘πάρτι’ ακόμη και έξω από τον παιδικό σταθμό που βρίσκεται στην αρχή της οδού, ο οποίος, μάλιστα, να σημειωθεί ότι βρίσκεται  δίπλα από τα μαγειρεία του Πολυκοινωνικού  του Δήμου. Κι απ’ έξω, το… χάος, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Και πιο πάνω όμως, έξω ακριβώς από τις στρατιωτικές κατοικίες, συναντάμε σκουπίδια έξω από τους κάδους,’απλωμένα’ πάνω στα πεζοδρόμια. Και το παζλ συμπληρώνεται λίγα μέτρα παραπέρα, με τα ατάκτως ερριμένα κλαδιά και ένα στρώμα για ‘κερασάκι’…