Τουρκία στους ψαράδες της: «Μην εισέρχεστε στα ελληνικά ύδατα»

Με την φράση «κάλλιο αργά παρά ποτέ» θα σχολίαζε κάποιος εύστοχα την ξαφνική αντίδραση – προειδοποίηση της Τουρκίας απέναντι στην προκλητική αλιευτική δραστηριότητα των ίδιων των ψαράδων της που εισέρχονται διαρκώς στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μετά από χρόνια καταγγελιών, διαμαρτυριών και άπειρων επεισοδίων μεταξύ των αλιέων των δύο χωρών, οι αρχές της γειτονικής χώρας εξέδωσαν μία ανακοίνωση που μένει να δούμε κατά πόσο θα τηρηθεί…

Προειδοποίηση από το υπουργείο

Όπως έγραψε λοιπόν η Hurriyet Daily News, το Τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών προειδοποιεί τους Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο να μην εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το εν λόγω υπουργείο έστειλε προειδοποιητική επιστολή στις περιφερειακές διευθύνσεις και πιο συγκεκριμένα στις επαρχίες της Αδριανούπολης, Τσανάκκαλε, Μπαλίκεσιρ, Αϊδίνιο, Μούγλα και Σμύρνη.

«Προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητα περιστατικά και ατυχήματα και να απέχουμε από δραστηριότητες που θα βλάψουν τις νομικές και πολιτικές υποθέσεις και αυτές που θα ήταν αδύνατο να εξηγήσουμε ή να υπερασπιστούμε», ζητήθηκε από τις διευθύνσεις να πληροφορήσουν και να προειδοποιήσουν τους ψαράδες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δέχθηκε πολλά παράπονα που ανέφεραν ότι τουρκικά αλιευτικά σκάφη είχαν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Διαβάστε ακόμη  Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ: Οργή για το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες, 26 Έλληνες ψαράδες, κυρίως από το βορειοανατολικό Αιγαίο, αναγκάστηκαν να αποστείλουν εξώδικο προς τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία και φορείς, ζητώντας να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία που πέρα από το εισόδημα τους, όπως ανέφεραν, απειλεί και την ίδια τους τη ζωή, λόγω συγκεκριμένων περιστατικών επιθετικότητας (με καταγγελίες μέχρι και για πυροβολισμούς) από Τούρκους συναδέλφους  τους.

Δημοσίευση στο alexpoli.gr, Τρίτη 25/9/2018 8:19 π.μ