Στις καλενδες η ίδρυση νέου τμήματος. Ευτυχώς που έχουμε και διακομματική επιτροπή.

Την αναβολή έναρξης λειτουργίας της σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμοτειχο ανακοίνωσε την Πέμπτη (24-6-21) κατα την διαρκεια επισκεψης του στην πολη, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συριγος. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προσπάθειας εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα στέγασης του τμήματος.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, οι εκατέρωθεν ανταλλαγές επιστολών Δήμου και ΔΠΘ για το θέμα οδήγησαν στην απόφαση μη λειτουργίας τη σχολής για την φετινή χρονιά, με στόχο να γίνουν καλύτερες προετοιμασίες των χώρων εγκατάστασης της.

“Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει την Θράκη το ΔΠΘ και τον Β. Έβρο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε λύση στο θέμα, για το οποίο μπορούμε, κατά τη γνώμη μου”, τόνισε με δηλώσεις του ο κ. Συριγος, ” Ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2021.Επειδη υπήρξαν αυτές οι ανταλλαγές εγγράφων μεταξύ ΔΠΘ και Δήμου κρίνουμε ότι είναι ασφαλές να ξεκινήσουμε από του χρόνου χωρίς κανένα πρόβλημα και με πολύ σωστή προετοιμασία” κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη  Reuters Institute: Το Dnews.gr το πιο αξιόπιστο Μέσο της Ελλάδας για 5η χρονιά

Ο κ. Συριγος δεν θέλησε να σχολιάσει την στάση και τις θέσεις του ΔΠΘ, ούτε την ανταλλαγή εγγράφων με τον Δήμο Διδυμοτείχου, αλλά στάθηκε αποκλειστικά στην επιθυμία του να βρεθεί λύση στο θέμα άλλωστε όπως διευκρίνισε, «έχουμε μερικά πράγματα στα οποία συμφωνούμε όλοι, (Δήμος, ΔΠΘ) ως προς την ανάπτυξη του Δημοκριτείου, ως προς την λειτουργία του τμήματος Ψυχολογίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε .Με καλή πίστη και διάθεση θα προχωρήσουμε και θα το επιτύχουμε” τόνισε με έμφαση.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Υφυπουργού στην Κομοτηνή με στις πρυτανικές αρχές για το θέμα και αμέσως μετά συνάντηση με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιαννογλου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τον ενδιαφέρον του κ.Συριγου, τονίζοντας πως «είμαστε στο σωστό δρόμο και από του χρόνου θα έχουμε ένα νέο τμήμα»

gnomi