Ξάνθη: Σπουδαία διάκριση για μαθήτρια με προβλήματα όρασης [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια σπουδαία διάκριση κατάφερε να αποσπάσει η 16χρονη Καπσα Μελής, μια μαθήτρια με σοβαρά προβλήματα όρασης από το 3ο Λύκειο Ξάνθης, που συμμετείχε στα 5α YouSmileAwards από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” .

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, στην κατηγορία «Τέχνη και Πολιτισμός», νικητές αναδείχτηκαν η Κάπσα Μελής και ο 13χρονος Γαβριήλ Κελσίδης μαθητής στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Σερρών.

Η Καπσα Μελής είναι μια 16χρονη μαθήτρια στο 3ο Λύκειο Ξάνθης που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης. Αλλά αυτό δεν την κράτησε μακριά από την αγάπη της για τη ζωγραφική. Η Μελής ζωγραφίζει με τα μάτια της ψυχής, ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μελής συμμετέχει ενεργά στην έκθεση ζωγραφικής του σχολείου της στέλνοντας έτσι το δικό της μήνυμα για ζωή και δημιουργία!

Τα 5α YouSmile Awards, η κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα που, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

«To θαυμασμό και την εκτίμηση του πρωθυπουργού για το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και τα βραβεία YouSmile», μετέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κατά τον χαιρετισμό που απεύθυνε στην εκδήλωση. Πρόσθεσε, πως τέτοιες δράσεις «μας δείχνουν το δρόμο, κάνοντας μας πιο ευαίσθητους, για το πόσα μπορούμε να κάνουμε».

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, τόνισε πως «η ελπίδα νικάει κάθε αρνητικό στοιχείο». Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Γιώργος Σταμάτης, επισήμανε ότι «μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα» και «μόνο όταν τα όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες, θα μπορέσουν να φτιάξουν το μέλλον τους», θυμίζοντας πως πολλά παιδιά ζουν στη φτώχεια, δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν ζουν την εφηβεία τους.

Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του συνακόλουθου κλείσιμουτων σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία. Στα πέντε χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία, ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος. 

Η ανάδειξη των 10 βραβευθέντων έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile!

Δείτε το βίντεο: