Στο πεδίο της ΔΕΥΑΑ μεταφέρεται η κόντρα Ζαμπούκη-Πέτροβιτς

Στο πεδίο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης μεταφέρεται η κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και προέδρου της επιχείρησης και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Αφορμή, ένα πρόστιμο μόλις 800 ευρώ, που επιβλήθηκε πριν περίπου δύο χρόνια, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου προς τη ΔΕΥΑΑ.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση της ΔΕΥΑΑ, με απόφασή του στις 1/2/2021, «ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου επέβαλε διοικητική κύρωση-πρόστιμο ύψους 800,00€ στην Δ.Ε.Υ.Α.Α. για ενδεχόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος και υπόγειου υδροφορέα και υποβάθμιση φυσικού περιβάλλοντος από τη διάθεση αστικών λυμάτων οικιακής προέλευσης σε υδάτινο αποδέκτη χωρίς επεξεργασία, κατά παράβαση του Ν.1650/1986 και της ΚΥΑ 5673/400/1997. Πρόκειται για τα πορίσματα της αυτοψίας που διενεργήθηκε την 6/09/2018 από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στην περιοχή της οδού Άβαντος για τη ροή αστικών λυμάτων».

Διαβάστε ακόμη  Γεγονός η 1η Υπαίθρια Δανειστική Βιβλιοθήκη στην Αλεξανδρούπολη

Ωστόσο, συνεχίζει η απόφαση της ΔΕΥΑΑ:
«Επειδή, κατά της απόφασης επιβολής προστίμου υπάρχει το δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής για την ανάκλησή της,

Επειδή υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να ανατρέψουν την κρίση για την επιβολή προστίμου,

Επειδή παρά την κατάθεση της προσφυγής η πληρωμή του προστίμου, πρέπει να γίνει από τα Δ.Ε.Υ.Α.Α. για να μην βεβαιωθεί η οφειλή στην Δ.Ο.Υ.

Εισηγούμαι

1. Την αποπληρωμή του προστίμου, ύψους 800,00€

2. Την εξουσιοδότηση του νομικού συμβούλου της Δ.Ε.Υ.Α.Α. για την κατάθεση προσφυγής κατά της απόφασης επιβολής προστίμου».

Η απόφαση για προσφυγή ελήφθη ομόφωνα από το ΔΣ της επιχείρησης και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι για ένα σχετικά χαμηλό, όσο και παλιό πρόστιμο, θα κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη, με τον οποίο, ο κ. Ζαμπούκης είχε έρθει σε αντιπαράθεση μετά τη φονική πλημμύρα της 1ης Φεβρουαρίου…