Πανελλήνια πρωτιά για τους μαθητές του Λυκείου της Νέας Βύσσας

Ο Παναγιώτης Αραμπατζής, ο Κυριάκος Ευχετζής και ο Χρήστος Καλογιαννίδης είναι τα μέλη της ομάδας του Γενικού Λυκείου της Νέας Βύσσας, που μαζί με την μαθηματικό-καθηγήτριά τους, Κική Γιαννάτου, κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά η Ελληνική Στατιστική Αρχή. «Είναι μία πολύ μεγάλη διάκριση, είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κα. Γιαννάτου, τονίζοντας πως η προσπάθεια που έκαναν οι τρεις μαθητές, από τις 20 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού, μέχρι και την ολοκλήρωσή του, «ήταν πολύ μεγάλη και ανταμείφθηκε», ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τη μισή περίοδο της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό, τα σχολεία ήταν κλειστά και ο συντονισμός και η οργάνωση της ομάδας έγινε μέσω διαδικτύου. «Χρειάστηκαν πολλές ώρες, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα για να κάνουμε τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε, αλλά, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τα παιδιά τα κατάφεραν, παρότι είχαν παράλληλα και τις άλλες υποχρεώσεις τους, καθώς πρόκειται για μαθητές της Γ’ Λυκείου, που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες», εξήγησε η κα. Γιαννάτου.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης

Σε συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος αναφέρει:

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρει τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νέας Βύσσας, Αραμπατζή Παναγιώτη, Ευχετζή Κυριάκο και Καλογιαννίδη Χρήστο, οι οποίοι, με την ομάδα BYSSATEAM και συντονίστρια την εκπαιδευτικό κ. Γιαννάτου Κυριακή, κατέλαβαν την 1η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής της Ε.Λ.Σ.Τ.Α.Τ., στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα».

Η πρωτιά της ομάδας, ως επισφράγισμα της τιμητικής διάκρισης στην 5η θέση πανελληνίως κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, συνιστά έμπρακτο, δημιουργικό παράδειγμα ότι ο ζήλος, η αφοσίωση και η επιμονή, σε συνδυασμό με τη μεθοδική, συλλογική εργασία επιφέρουν καρπούς και οδηγούν σε σημαντικές επιτυχίες, ενισχύοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι, όταν δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά η ευκαιρία να αναπτύξουν τις μοναδικές τους δεξιότητες, μπορούμε να οραματιζόμαστε, να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Καλή συνέχεια στο εκπαιδευτικό σας έργο και ευχές για επιτυχίες και στις επόμενες προκλήσεις της μαθητικής ζωής».