Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ. Τσίπρας για την διερευνητική εντολή

Στην Πρόεδρο της  Δημοκρατίας σήμερα στις 11 π.μ. ο Αλέξης Τσίπρας για τη δεύτερη διερευνητική εντολή, την οποία θα του αναθέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η οποία αναμένεται να αποβεί άκαρπη

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε την πρώτη εντολή, αφού δεν θέλησε να εξετάσει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας λόγω της σαρωτικής του νίκη, και εξέφρασε ξεκάθαρα την επιδίωξή του για επίτευξη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και για επιτάχυνση των διαδικασιών με στόχο οι επαναληπτικές εκλογές να γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Τα «γαλάζια» στελέχη κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς φοβούνται ότι η επίδειξη αλαζονείας λίγο πριν από τη δεύτερη κάλπη μπορεί να τρομάξει μερίδα ψηφοφόρων τους, και θέτουν ως σκοπό τις 180 έδρες προκειμένου να αποφασίσουν χωρίς τα άλλα κόμματα, την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χθες την ανάγκη να «αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα» στις επόμενες εκλογές και επέλεξε να στραφεί κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι».

Διαβάστε ακόμη  Ευρωεκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναλαμβάνει ο Φάμελλος Σωκράτης

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, πολλά τα προβλήματα 

Η ευρεία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με «βουτιά» κατά 11 πλέον μονάδες, τον αναγκάζει να ψάχνει νέα στρατηγική, τακτική και αφήγημα μέχρι τις επόμενες κάλπες, μέσα στο περιοριστικό διάστημα των περίπου 33 ημερών.

Ως εκ τούτου είναι πολλά τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Κουμουνδούρου, για να περισώσει ό,τι μπορεί να σωθεί ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει κι άλλη δυναμική.

Τα συλλογικά όργανα συγκαλούνται με την Κεντρική Επιτροπή να παίρνει τη «σκυτάλη» από τη χθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου σε διευρυμένη σύνθεση.

Πηγή: efsyn.gr