Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 έτοιμος ο LNG Αλεξανδρούπολης

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη για να λειτουργήσει η επένδυση του LNG της Αλεξανδρούπολης. Το διάστημα αυτό εντείνονται οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση του μετοχικού σχήματος της κοινοπραξίας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του πλωτού σταθμού.
Την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του έργου στο πρώτο μισό του 2020 προσδιόρισε ο Διευθυντής της GASTRADE, Κωνσταντίνος Σιφναίος, μιλώντας στην  ΕΡΤ.

Δίκτυο Πόλεων στην ΑΜ-Θ

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό των δικτύων για την αστική χρήση, ο κ. Σιφναίος, υπογράμμισε πως στις πόλεις της ΑΜ-Θ θα ιδρυθεί το Δίκτυο Πόλεων. Εκεί που δεν θα υπάρχει Δίκτυο Πόλεων θα λειτουργήσει κέντρο διανομής Δικτύου Πόλεων, το οποίο θα αξιοποιηθεί για θέρμανση.
Από τις πρώτες χρήσεις πάντως του υγροποιημένου αερίου θα είναι στην Ναυτιλία, καθώς τα πλεονεκτήματα στη μεταφορά και στην αποθήκευση είναι πάρα πολλά, ως προς την αέρια μορφή.
«Κάτι που θα πρέπει επίσης να αναφερθεί είναι πως το υγροποιημένο Φυσικό αέριο, είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον και δεν εκπέμπει ρύπους και διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Γεγονός που συνάδει με την συμφωνία της ΕΕ ως το 2020 για την μείωση της εκπομπής των ρύπων», τόνισε ο κ. Σιφναίος.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου