Σύλληψη σοκ στην Αλεξανδρούπολη. Τζιχαντιστής μέλος της ISIS έκανε τη βόλτα του στην πόλη μας…

Πλήρης επιβεβαίωση του alexpoli.gr για τη σύλληψη. Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία. Η ανακοίνωση:

Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Νεότερη ενημέρωση ώρα 11:30: Οδηγήθηκε στην εισαγγελέα ο συλληφθείς. Αρνήθηκε τις κατηγορίες φωνάζοντας κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαρο ότι δεν είναι στέλεχος της ISIS και ότι έχει οικογένεια…

———————–

Στον εισαγγελέα οδηγείται ενδεχομένως και σήμερα τζιχαντιστής περίπου 30 ετών που συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι ο τζιχαντιστής ήρθε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην εδώ υπηρεσία ασύλου καθώς ήθελε να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής βρέθηκε στη χώρα μας προερχόμενος από τη Συρία, όπου εκεί υπηρετούσε στις τάξεις του ISIS. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφερε να συλλέξει το alexpoli.gr, έμενε ανά διαστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά τη σύλληψη του ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μετά τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη και την ομολογία της δράσης του, οι αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε οικία που διέμενε στην Αθήνα όπου εντοπίστηκαν φρικιαστικά στοιχεία για τη δράση του στη Συρία, κάτι που προφανώς δείχνει και την επικινδυνότητα του.

Σιγή ιχθύος από τις Αρχές

Διαψεύδουν επισήμως οι Αρχές την ύπαρξη του τζιχαντιστή παρά το ότι έχει επιβεβαιωθεί και από μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αθήνα. Επισήμως αρνείται και το ΠΓΝΑ ότι ο συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος. Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει σε επίπεδο αρμόδιου Υπουργού και έχει ζητηθεί να μη δημοσιοποιηθεί καμία πληροφορία.