Στο τέλος της καταστροφικής μέρας έρχεται κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

Τρεις μέρες καταστροφικής επέλασης της πυρκαγιάς, όπου η πύρινη λαίλαπα κατακαίει ανεξέλεγκτη οικισμούς του Έβρου χρειάστηκε να περάσουν, προκειμένου το Μέγαρο Μαξίμου να αποστείλει κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο

«Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει αυτή την ώρα στον Έβρο που πλήττεται από πυρκαγιές» σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, σε μία ακόμα καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και του επιτελικού κράτους.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα ανακοίνωση το κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα.

Διαβάστε ακόμη  Αυτό θα πει βιώσιμη αστική κινητικότητα! Ενα βαν «φύτρωσε» σε πεζόδρομο

Υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου κος. Δημητρης Πέτροβιτς, πρόκειται για μία «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στη θέση Γκίμπρενα.

Αυτή την ώρα με αμείωτη ένταση καίει η φωτιά και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μία σειρά από πύρινα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα, με κυριότερα αυτά στο δάσος της Δαδιάς, την Άνω Δροσίνη Ροδόπης, το Διαλεκτό Καβάλας, αλλά και τη Βοιωτία, την Εύβοια και τον Ασπρόπυργο.