Στον «αέρα» ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά από ακύρωση της Αποκεντρωμένης

Αποδεκτή έκανε την προσφυγή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και τέως Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Λαμπάκης προσέφυγε στην αρμόδια αρχή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020.

Όπως είναι γνωστό, στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία συνεδρίαση που κράτησε ως τα μεσάνυχτα, ψήφισε για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του νέου έτους. Ωστόσο, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, γύρω στις 11 το βράδυ, η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη αποχώρησε, διαμαρτυρόμενη για την ώρα και ζητώντας να συζητηθεί το τόσο σοβαρό αυτό θέμα σε άλλη συνεδρίαση. Αυτό δεν έγινε δεκτό, κι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης και δίχως να συζητηθεί η εναλλακτική πρόταση για τον προϋπολογισμό που είχε καταθέσει.
Λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Λαμπάκης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε χωρίς να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η κατατεθείσα εναλλακτική πρόταση, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, «αποδεχόμαστε, την από 29-11-2019 (ημερομηνία εισόδου στην υπηρεσία μας) προσφυγή του δημοτικού συμβούλου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη κατά της αριθμ. 563/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την α) έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 και β) έγκριση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης έτους 2020 του δήμου Αλεξανδρούπολης και ακυρώνουμε αυτήν για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσης απόφασης».

Ολόκληρη η απόφαση της Αποκεντρωμένης