Σύλληψη 4 διακινητών σε Καβάλα και Ξάνθη

Συνελήφθησαν την 7 και 8-10-2018, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 42, 34, 32 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήματα στάσης σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με οδηγούς τον 42χρονο και τον 32χρονο, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στον κόμβο Άγιου Ανδρέα Καβάλας, τα δύο οχήματα εξήλθαν από την Εγνατία Οδό, κινήθηκαν στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και τελικά ακινητοποιήθηκαν. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο συνοδηγό – διακινητή του ενός οχήματος, ενώ οι δύο οδηγοί επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό των δύο οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως το όχημα εισήλθε στην πόλη της Ξάνθης, συνεχίζοντας την πορεία του και τελικά προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 21χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν δύο (2) από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης,  ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.