Συνάντηση εργασίας Βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σαμοθράκης, αρμόδιο για θέματα τουρισμού και τουριστικής ανάπτυξης, Ιωάννη Γλήνια.

Αρχικά, στο Υπουργείο Τουρισμού πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα του τουρισμού, αλλά και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν το νησί της Σαμοθράκης. Διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η διάθεση αγαστής συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Δήμου για περαιτέρω δράσεις για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η κα Υφυπουργός αναφέρθηκε και στις αναπτυξιακές τουριστικές δυνατότητες που παρέχει το νησί της Σαμοθράκης επισημαίνοντας πως ο βιώσιμος τουρισμός των νησιών αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου με ανάπτυξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων.

Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αρμόδιο για θέματα
προστασίας του περιβάλλοντος και για τα δάση, Γιώργο Αμυρά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το αντικείμενο της διαμόρφωσης και διαχείρισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και χαρακτήρα των δασών της Σαμοθράκης, με τον κ. Υφυπουργό να τονίζει πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την περιβαλλοντική ισορροπία, ενώ επεσήμανε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις.