Συνεχίζεται το φιλοκυβερνητικό «κρεσέντο» του «ανεξάρτητου» Τοψίδη

Συνεχίζεται το φιλοκυβερνητικό «κρεσέντο» του «ανεξάρτητου» κατά τα άλλα Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, αυτή τη φορά με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

Σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας με τον τίτλο: «Ικανοποίηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ από τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα», μαθαίνουμε πως ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως τις επόμενες δυο εβδομάδες θα επισκεφτεί και πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ. Σε σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της Περιφέρειας, ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ και μεταξύ αυτών για την Π.Ε. της Καβάλας περιλαμβάνονται, το φράγμα του Μαρμαρά, η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας – Καβάλας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες – Ν. Καρβάλη με ολοκλήρωση του έργου το 2028 και επίσης το αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου. Επίσης στα έργα περιλαμβάνονται οι επεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και στα πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου. Για την πεσμένη εδώ και 6 χρόνια γέφυρα της πόλης, καμία ενημέρωση.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ενημερωτικό δελτίο, «ο κ. Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στους τέσσερεις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και την ευθύνη του περιφερειάρχη ΑΜΘ.  Επίσης ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αγκαλιάζει θερμά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοψίδης δώρισε στον κ. Σταϊκούρα ένα κεραμικό αντίγραφο ειδωλίου της Παρθένας κόρης της Νεαπόλεως και ο κ. Μαρκόπουλος ένα λεύκωμα για την Ανατολική Μακεδονία».

Για την παράκαμψη Προβατώνα, καμία ενημέρωση. Για την πλήρη απουσία τρένων από τη Θράκη, καμία ενημέρωση. Για τον κόμβο Εγνατίας – ΠΓΝΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καμία ενημέρωση. Για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης που μπάζει νερά και που ο πύργος ελέγχου του είναι ανολοκλήρωτος εδώ και χρόνια, καμία ενημέρωση. Για το λιμάνι που όλο αναπτύσσεται κι όλα ακούμε εξαγγελίες, καμία ενημέρωση.

Όλα βαίνουν καλώς στο βασίλειο της ΑΜΘ… Καμία διεκδίκηση, κανένα αίτημα, καμία πίεση προς τους κυβερνώντες. Όλα λυμένα, όλα υπό έλεγχο…!