Συνεχίζεται η εναπόθεση απορριμάτων στον Χ.Α.Δ.Α παρά τα πρόστιμα

Συνεχίζεται η εναπόθεση απορριμάτων από το Δήμο Αλεξανδρούπολης στον στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων. Ήδη ο Δήμος πληρώνει πρόστιμα για την τακτική αυτή.  Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μαυρίδη στο thrakinet,  ενώ υπάρχει απόφαση σύμφωνα με την οποία, τα απορρίμματα πρέπει να οδηγούνται στην Κομοτηνή στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που διαθέτει ο Δήμος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κομοτηνή, είναι προσωρινή, αλλά και κοστοβόρα, καθώς θα κοστίζει στο Δήμο περί το 1.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, το πρόβλημα θα λυθεί μια και καλή όταν θα δημιουργηθεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, ένα μεγάλο έργο που σχεδιάζει εδώ και χρόνια ο Δήμος και το οποίο θα είχε πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, πέρα από το περιβαλλοντικό.
Αυτό ωστόσο προς το παρόν έχει «παγώσει», κυρίως λόγω της έλλειψης χρημάτων. Εάν εντούτοις ξεκινήσει, το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 2 περίπου χρόνια.

Διαβάστε ακόμη  Ακίνητη περιουσία 23,7 δισ. ευρώ έχουν οι κάτοικοι ΑΜΘ

Newsroom Alexpoli.gr / Πηγή: Thrakinet.tv